Konya’nın umudu Mayıs yağışlarında

Konya’nın umudu Mayıs yağışlarında

Nisan ayında normallerin altında kalan yağışlar, Konya'yı etkisi altına alan yağışlı sistemle birlikte artıyor. Meteoroloji uyarıyor: Ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.

Konya ve çevresinde Nisan ayında normallerin yüzde 23 altında gerçekleşen yağışlar, şimdi Balkanlardan gelen yağışlı hava dalgasının etkisi altında daha da artıyor. Meteoroloji uzmanları, özellikle Cuma ve hafta sonu boyunca sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini tahmin ediyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi Teknik Şefi Hayati Alkan, "Geçtiğimiz Nisan ayında yağışlar normallerin yüzde 23 altında gerçekleşti. Fakat Mayıs ayı ilk haftası itibariyle yağışlı sistemin etkisi devam ediyor" dedi. Özellikle öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gerçekleşmesinin beklendiğini belirten Alkan, vatandaşların ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Konya’nın umudu Mayıs yağışlarında

Yağış miktarının yer yer oldukça fazla olduğunu belirten Alkan, "Konya'nın kuzeybatı kesimlerinde metrekareye 20 kilogram civarında, bazı yerlerde 35 ila 40 kilogram metrekareye gerçekleşen yağışlar oldu. Niğde çevrelerinde ise 50 kilogramın üzerinde yağışların gerçekleştiğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki haftadan itibaren ise hava sıcaklıklarının yeniden yükseleceğini belirten Alkan, yağışlı sistemin etkisinin azalacağını ve sıcaklıkların mevsim normallerine doğru yükseleceğini ifade etti. Bununla birlikte, vatandaşların dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarılara kulak vermeleri önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler