Konya'nın tek kadın atlı okçuluk sporcusu

Konya'nın tek kadın atlı okçuluk sporcusu

Orta Asya steplerinden Anadolu bozkırlarına Türk kültürünü günümüze taşıyan kadın atlı okçular, cesaretleri ile ata yadigarı geleneği yaşatıyor

 

Orta Asya steplerinden Anadolu bozkırlarına Türk kültürünü günümüze taşıyan kadın atlı okçular, cesaretleri ile ata yadigarı geleneği yaşatıyor. Kimi zaman tarihte ilk Türk kadın hükümdar olarak bilinen Tomris Hatun'un savaşçı ruhuyla atlarını süren, kimi zaman da İstiklal Savaşı'nın kahraman kadınları Nene Hatun, Şerife Bacı, Erzurumlu Kara Fatma'nın cesaretiyle yay geren kadın atlı okçular, tıpkı ataları gibi zorlu parkurlarda erkeklerle omuz omuza mücadele ediyor. Erkek ve kadının aynı kategoride yarıştığı nadir spor dallarından atlı okçuluğun kadın temsilcileri at sürüp ok atmadaki maharetleriyle izleyenleri kendilerine hayran bırakıyor.

HEM SPORUMUZU YAPIP HEM DE

TARİHİMİZİ YAŞATMAK İSTİYORUZ.

Konya'nın tek kadın atlı okçuluk sporcusu 17 yaşındaki Halime Çelikkol, atlı okçuluğa yöneldiğinde çok zorlandığını fakat çalışarak bu zorluğun üstesinden geldiğini ifade etti. Binicilik ve ok atma gibi iki ayrı spor dalını kendilerinin birleştirerek yaptığını dile getiren Çelikkol, şunları kaydetti: "Yaklaşık 7 yaşından beri ata biniyorum. 3 senedir de atlı okçulukla ilgileniyorum. Kadın ve erkeğin eşit yarıştığı bir sporu icra ediyoruz. Atla bir bağ kuruyorsunuz ve bu bağı da asla koparamıyorsunuz. Okçuluk ve binicilik çok zor spor, ikisini de birleştirince çok daha zorlaşıyor. Hem sporumuzu yapıp hem de tarihimizi yaşatmak istiyoruz. Geçmişten günümüze aktarımlar yaparak insanlara bu sporu tanıtmayı amaçlıyoruz."

konyanin-(1).jpg

konyanin-(2).jpg

Etiketler :