Konya'nın nitelikli iş gücü ihtiyacında imdada KTO Mesleki Eğitim Merkezi yetişecek

Konya'nın nitelikli iş gücü ihtiyacında imdada KTO Mesleki Eğitim Merkezi yetişecek

Konya Ticaret Odası öncülüğünde kurulan Mesleki Eğitim Merkezi Konya’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamın arttırılması bakımından çok önemli bir işlev görecek

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Ticaret Odası öncülüğünde kurulan KTO Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezi Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile birlikte gezen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamın arttırılması bakımından merkezin çok önemli bir işlev göreceğini vurguladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ile birlikte KTO öncülüğünde kurulan Mesleki Eğitim Merkezi’ni gezdi.

dsc-4403.jpg

Başkan Hasan Kılca, ziyarette KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve görevlilerden merkezde yürütülen eğitim çalışmaları ve yürütülen projeleri hakkında bilgi aldı.

Hasan Kılca, hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verilecek KTO Mesleki Eğitim Merkezi’nin özellikle Konya sanayisinin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağının temini bakımından çok önemli bir işlevi yerine getireceğinin altını çizdi.

dsc-4444.jpg

Kılca, “Konyamız, hem ticarette hem de sanayide oldukça iyi bir noktada. Gün geçtikçe büyüyüp gelişen bu durum beraberinde insan kaynağı ve nitelikli işgücü ihtiyacı doğuruyor. Bu noktada gerek hükümetimiz gerek kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekse de odalarımız ile birliklerimiz önemli bir gayretin içerisinde. Konya Ticaret Odamızın öncülüğünde KTO Karatay Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kop Bölge Kalkınma İdaresi, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği destekleri ile oluşturulan KTO Mesleki Eğitim Merkezi de bu noktada önemli bir işlev göreceğine inanıyorum. Bizler de Karatay Belediyesi olarak bu bağlamda üzerimize düşeni yapmaya ve gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Üretime, istihdama ve eğitime önemli katkılar sunacak merkezin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

dsc-4466.jpg

dsc-4489.jpg

Etiketler :