Konya'nın markası Selva Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Konya'nın markası Selva Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Konya'nın en büyük markalarından biri olan İttifak Holding’in gıda sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren markası Selva Gıda, Borsa İstanbul'da BIST Ana Pazar’da SELVA koduyla ve 3,06 TL baz fiyatla işlem görmeye başladı

Dünya’nın ilk ve tek Diamond ödüllü makarna markası Selva Gıda, halka arz ediliyor.

İttifak Holding’in gıda sektöründe 33 yıldır faaliyet gösteren markası Selva Gıda, Borsa İstanbul'da BIST Ana Pazar’da SELVA koduyla ve 3,06 TL baz fiyatla işlem görmeye başladı. Hisse açılış sonrasında tavan fiyat olan 3.36 TL’den işlem gördü.

Beş kıtada 90'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ve “Dünya’nın Lezzeti Halka Arz Oluyor” sloganıyla yatırımcısı ile buluşan Selva Gıda’nın 18 Haziran’da tamamlanan halka arz süreci sonrası hisseleri Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem görmeye başladı. Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla 17-18 Haziran 2021 tarihlerinde “sabit fiyatla talep toplama yöntemi” ile gerçekleştirilen Selva Gıda’nın halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun talep geldi.

“Halka arzın toplam büyüklüğü 79 milyon 560 bin TL”

Selva Gıda’nın sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplam 26 milyon TL nominal değerli payların satışı sonrası şirketin halka açıklık oranı % 33,33 olurken, halka arzın toplam büyüklüğü 79 milyon 560 bin TL olarak gerçekleşti.

“Selva yatırımlarla büyümeye devam edecek”

Selva Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bora Kumru, halka arz sonrasında yaptığı açıklamada “Selva olarak, halka arzdan elde ettiğimiz fon ile gerçekleştireceğimiz kapasite artırımı ve revizyon yatırımlarıyla yurt içi pazarda payımızı artırmayı ve yurt dışında karlılığı yüksek yeni pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Şirketimize yatırım yapan ve paydaşımız olan yatırımcılarımızın göstermiş olduğu teveccühe karşılık verebilmek için bundan sonra da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

selva-borsada-islem-basladi.jpg

SELVA GIDA HAKKINDA:

Selva Gıda, 1988 yılında ilk olarak un üretimi ile gıda sektörüne girmiştir. İlerleyen yıllarda irmik ve makarna üretimine de başlayarak günümüzde sağlıklı yaşama hizmet eden fonksiyonel ürün gruplarıyla birlikte 15 kategoride 180’in üzerinde ürün çeşitliliğine ulaşmıştır. 34.561 metrekare alan üzerinde 16.382 metrekare kapalı alana sahip tesislerinde üretim faaliyetlerini yürüten 5 kıtada 90'dan fazla ülkeye ihracat yapan Selva Gıda, Türkiye’de 22 üreticinin bulunduğu makarna ve çok sayıda üreticinin bulunduğu paket un sektörlerinde pazar payı bakımından ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Selva, Uluslararası Tat Enstitüsü (ITI) tarafından verilen Üstün Lezzet Ödülü’nün üst üste 7 kez sahibi olduğu için Türkiye' de ve Dünya’da Diamond Ödülü’nü almaya hak kazanan ilk ve tek makarna markası olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.