Konya'nın ilçesinin başı farelerle belada

Konya'nın ilçesinin başı farelerle belada

Konya'nın Beyşehir ilçesinde tarımsal üretim yapılan alanlarda yapılan incelemelerde tarla faresi popülasyonunun artış gösterdiği bildirildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, çiftçilerin hububat ekimi öncesinde ekilecek tohumların zarar görmesini engellemek ve ürün kaybını en aza indirmek amacıyla tarla faresine karşı mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, çiftçilere alınması gereken önlemlere ilişkin uyarılarda bulunularak, "Çiftçilerimizin mücadele için; tarla faresinin beslenme ve dışkılama deliklerini iyi ayırt etmesi ve sadece beslenme deliklerine el değmeden 4-5 adet zehirli buğday tanesi koymak gerekir. Ekosistem için faydalı olan kuşlar gibi canlıları zehirlememek için zehirli buğdayı deliğin iç kısmına doğru koymak gerekir. Tarla faresinin doğal avcıları olan hayvanları; anız yangınlarıyla yılanları ve bilinçsiz avlanmayla ise gelincik ve yırtıcı kuşları azaltmanın son derece yanlış olduğunu hatırlatırız" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.