Konya'nın an itibariyle yarısı bu karardan etkilenebilir

Konya'nın an itibariyle yarısı bu karardan etkilenebilir

Avrupa'da ve diğer bazı ülkelerde aşı olmayanlarla ilgili alınan kısıtlama kararları Türkiye’de de tartışılıyor. Konya’da aşılama oranı istenen seviyeye ulaşmazsa, gelebilecek kısıtlamalardan da bir o kadar etkilenecek.

Türkiye’de aşı olmayanlara bazı kısıtlamalar getirilmesine yönelik yapılan tartışmalar Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun gündemine geldi. Ancak bu konuda şimdilik bir adım atılmayacağı kaydedildi.

Kışa geçiş sürecine kadar aşılamada istenen seviye yakalanmazsa, aşısızlara yönelik "kısmi sosyal kısıtlamaların" gündeme geleceği belirtiliyor. Türkiye'de ekonomik yükleri artıracak sert yasakların yeniden gündeme gelmeyeceği de belirtiliyor.

KONYA ORTALAMANIN ALTINDA

Türkiye’de 1. Doz aşı yaptıranların ortalaması yüzde 64’e ulaştı. Konya ise yüzde 56,6 aşılama oranıyla bu ortalamanın altında kalıyor. Konya, turuncu kategoride yer alsa da aşılanmayanların sayısı oldukça yüksek. Kışa kadar aşılama oranı yükselmezse, Konya uygulanabilecek kısıtlamalardan da bir o kadar etkilenecek.

turkiye-asi-haritasi-konya.jpg

Diğer yandan vaka sayılarının hafta sonuna kadar 20 binleri aşabileceği tahmin ediliyor. Bir hafta önceye oranla günlük vaka sayıları yüzde 100'e yakın arttı. Uzmanlar, "Vaka sayıları salgında atak olduğunu gösteriyor. Kuluçka süresini hesaba kattığımızda, bu hafta sonuna kadar vakaların daha da arttığını göreceğiz. Vakaların büyük bölümü aşısızlardan. Bu dalgada, yoğun bakım vakaları arasında aşılı olanların oranı yüzde 5 bile değil" diyor.

Türkiye'de bazı hastanelerin yoğun bakımlarında yatan Covid-19 hastalarının yüzde 95'ten fazlasının aşısız olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum