Konya'nın 8'de 1'i tamam!

Konya'nın 8'de 1'i tamam!

Anlık yayınlanan koronavirüs aşı tablosunda Konya'nın rakamları pek de hızlı gitmiyor. Aşı sırası gelenlerin aşı olmak için ikna edilmesi gerekiyor gibi görünüyor.

5 milyondan fazla koronavirüs vakasının ortaya çıktığı Türkiye'de salgının tamamen kontrol altına alınması ve kısıtlamaların kaldırılması için özellikle Sağlık Bakanlığı'nın hassasiyetle üzerinde durduğu koronavirüs aşısında Türkiye'de belirlenen yaş grupları hızla aşılanıyor. Aşı olmak istemeyen vatandaşlara ise ikna ekipleri ziyaretlerde bulunuyor.

83 milyon nüfusuyla Avrupa'nın kalabalık ülkelerinden biri olan Türkiye'de devam eden aşılama çalışmaları sürüyor. şu ana kadar ilk doz aşısını olan vatandaş sayısı 16 milyonu aşmış durumda. İkinci doz aşı sayısı ise 12 milyon sınırını geçmiş durumda.

Konya'da ise aşılama çalışmaları Türkiye ortalamasının altında gidiyor gibi görünüyor. 2 milyon 300 bin nüfusu bulunan Konya'da an itibariyle ilk doz aşısını olan vatandaş sayısı 422 bin 327'ye ulaşmış durumda.

Aşısını erteleyen vatandaşlar nedeniyle ikinci doz tarihi gelmeyen vatandaşların oldukça çok olduğu Konya'da ikinci doz aşısını yaptıran vatandaş sayısı ise 323 bin 631 olarak haritaya yansıdı.

korona-asi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.