Konyalıları duygulandıran görüntü!

Depreme dayanıklı olmadığı tespitinin ardından 1 buçuk yıl önce boşaltılan Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ binasının yıkım görüntüleri binada anısı olan tüm Konyalıları hüzünlendirdi

Depreme dayanıklı olmadığı tespitinin ardından Mart 2020'de boşaltılan Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ binasının yıkım görüntüleri binada anısı olan tüm Konyalıları hüzünlendirdi. Belediye sosyal medya hesabından yapılan, “Bina önemli değil de içinde anılarımız vardı.. ;) ” notuyla paylaşılan yıkım görüntüsü ise izleyenleri duygulandırdı.

Bina, yaklaşık 35 yıla yakın süredir Konya Büyükşehir Belediye binası olarak hizmet veriyordu.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yayınlanan duyuruya göre yıkım, malzeme ayrıştırma ve hafriyat taşımadan teşekkül işin muhammen bedeli 2 milyon lira olarak belirlendi.

Temeli Ahmet Öksüz döneminde atıldı

1984 seçimlerinde iktidara gelen Ahmet Öksüz döneminde temeli atılan ve 1986 yılı sonlarında tamamlanıp hizmete giren Belediye Sarayı 34 yıl boyunca şehre hizmet verdi. Olası bir depremde yıkılma tehlikesine karşı tahliye kararı alınan Konya Büyükşehir Belediyesi, Mart 2020’de binayı boşaltarak geçici hizmet binalarına taşınmıştı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Benzer Videolar