Konyalı Yüzük Tasarımcısından Devlet Bahçeli'ye Özel 'Turan' Yüzük

Konyalı Yüzük Tasarımcısından Devlet Bahçeli'ye Özel 'Turan' Yüzük

Cumhuriyet'in 100. yılını temsil eden özel bir yüzük tasarımı, Konya'dan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunuldu.

Konya'da uzun yıllardır yüzük tasarımı alanında öne çıkan bir isim olan Servet Küçükdemirel (52), Cumhuriyet'in 100. yılını temsil eden özel bir yüzük tasarladı. Bu özel yüzük, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulmak üzere hazırlandı.

b1.jpg

Milli değerler ve tarihi sembollerle dolu

Yaklaşık 40 yıl önce bir kuyumcunun yanında çırak olarak mesleğe adım atan Servet Küçükdemirel, kendi tasarım yeteneğiyle uzun bir serüvene imza attı. Kendisi, Devlet Bahçeli için özel olarak tasarladığı "Turan" isimli yüzüğü, Cumhuriyet'in 100. yılını simgeleyen bir eser olarak tanımladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını simgeleyen bu özel yüzük tasarımı, milli değerler ve tarihi sembollerle dolu bir anlam taşıyor.

b2.jpg

Yüzüğün kendine has detayları arasında bozkurt simgesi, bozkurdu çevreleyen hilal ve hilalin içinde Türkiye Cumhuriyeti yazısı bulunuyor. Aynı zamanda yüzüğün bir kenarında Göktürk alfabesiyle "Türk," diğer kenarında ise yine Göktürk alfabesiyle "Devlet Bahçeli" yazıyor. Yüzüğün alt kısmında ise Cumhuriyet'in 100. yılını temsil eden motifler yer alıyor.

b3.jpg

'Turan' yüzüğü Devlet Bahçeli'ye teslim edildi

Servet Küçükdemirel, yüzüğü Genel Başkan Bahçeli'ye bizzat teslim etti ve Bahçeli'nin, Cumhuriyet'in 100. yılını temsil eden bu özel yüzüğü takmayı çok istediğini aktardı.

b4.jpg

Küçükdemirel, yüzüğün tasarım sürecini ve Bahçeli'nin beğenisini şu şekilde anlattı:

"Devlet bey ile artık bu bir gelenek haline geldi, her yıl yapıyoruz. Geçen yıl da 'Kızılelma' diye bir yüzük yapmıştık. Bu yıl da tabii muhteşem yüzyılımız var. Cumhuriyet'in 100. yılı. Devlet beye yapmasak olmazdı. 100. yıla özel güzel bir yüzük yaptık. 'Turan' ismini taşıyor. Gerçekten kendisi de çok beğendi. Sonrasında rozetini de yaptık biz bunun. Bizi de davet etti sağolsun. Oraya gittik, kendisine yüzüğünü teslim ettik, kahvesini içtik. Yüzük tamamen Türklüğü anlatan, Türkiye Cumhuriyeti'ni anlatan güzel bir tasarım oldu. Bu yüzüğü kendisine verdik, çok beğendi. Cumhuriyet'in 100. yılında da yüzüğünü ve rozetini takmayı çok istediğini söyledi. Umarım takacaktır."

b5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.