Konyalı süt fabrikalarından açıklama üstüne açıklama! Karalama kampanyası yapılıyor

Konyalı süt fabrikalarından açıklama üstüne açıklama! Karalama kampanyası yapılıyor

Konya’da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahısın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı anın görüntülerine ilişkin ENKA'dan ve Torku'dan açıklama geldi.

Konya’da üretim yapan bir süt fabrikasında çalışan bir şahısın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı anın görüntülerine ilişkin ENKA'dan açıklama geldi.

Firma tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüntülerin ve bu görüntülerdeki kişilerin şirket ile bir bağlantılarının olmadığı ifade edildi.

Konuyla ilgili ENKA Süt'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı basın organlarında, 05 Kasım 2020 tarihinde, Konya ilindeki bir süt toplama merkezinde süt tankı içerisinde banyo yapan bir şahıs ile ilgili olarak ortaya çıkan haberler ve görüntüler, şirketimizin ismi ile ilişkilendirilerek sosyal medya platformlarında çeşitli karalayıcı yorumlara dönüşmüştür. Şirketimiz ülkemizin son derece itibarlı, tüketici sağlığına ve gıda güvenliğine had safhada önem veren, bu anlamda tüm kontrol ve denetleme sistemlerine sahip, bunu temin edici tüm belgelere sahip ve tüketici güvenliğini kendine düstur edinmiş şirketlerinden biridir.

Ne yazık ki, bu görüntüler digital ortamda da şirketimiz ile ilişkilendirilmiştir. Bunun nedeni şirketimizin ilgili birimleri tarafından incelenmiş ve bu eşleşmenin sebebinin kendi internet sitemizde bulunan bazı görsellerin, ürünlerimizin insan sağlığına faydalarının anlatılmak istendiği “benefit” kelimesi ile kodlanmış olması ve bu görüntülerin çekildiği süt toplama merkezinin de bu isimde bir merkez olması nedeni ile, ilgili arama motorunun bu eşleşmeyi sağladığı tespit edilmiştir. İlgili birimlerimiz internet sitemizde bu talihsiz eşleşmeyi sağlayan bu kelimeyi görsellerimizdeki kodlardan çıkarmışlardır.

Bu görüntülerin ve bu görüntülerdeki kişilerin şirketimiz ile en küçük bir ilişkileri yoktur. Şirketimizin bu görüntülerin çekildiği yer ile geçmişte ve bugün hiçbir ticari veya hukuki ilişkisi bulunmamaktadır. Bu yakışıksız, ölçüsüz ve densiz görüntülerin şirketimiz ile ilişkilendirilmiş olması bizleri son derece üzmüştür.  Anlamadan, araştırmadan, sorgulamadan bu türden bir ilişkilendirmenin yapılması, şirketimiz hakkında karalayıcı yorumlarda bulunulması haksızlıktır. Şirketimiz ilgili birimleri tarafından bu türden haksız, temelsiz ve hukuksuz yorumlarda ve beyanlarda bulunanlar hakkında hukuki yollara başvurulacağından şüphe duyulmamalıdır.

Şirketimiz dün olduğu gibi, bugün de tüketici sağlığını, gıda güvenliğini ve kendine duyulan güveni her şeyin önünde tutarak yoluna devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

TORKU'YA DA KARALAMA KAMPANYASI

Torku’dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün internette dolaşıma giren, sadece gıda hijyeni yönetmeliği değil, vicdan ve ahlak ile de alakası olmayan videonun Konya’da bir süt toplama firmasında gerçekleşmesi sonucunda, Torku markamızın adının anılması nedeniyle açıklama gereği hasıl olmuştur.

Paylaşımlarda görülen söz konusu firma ile başta Torku olmak üzere hiçbir Konya Şeker iştirakinin geçmişte bir iş bağı veya ticari alışverişi olmadığı gibi, bundan sonra da kesinlikle olmayacaktır. Torku’nun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur.

Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker’in bulunduğu “Torku Güvenilir Gıda Zinciri”nin iki temeli; sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modelimiz ve yüksek teknolojinin kullanıldığı en üst düzeyde hijyenin sağlandığı Akıllı Üretim Tesisimiz ile siz değerli tüketicilerimize her aşamada titizlikle denetlenen ürünler sunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.

“Torku Güvenilir Gıda Zinciri” ile sizler ve sevdikleriniz ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.