Konyalı Aileye 'Kentsel Dönüşüm' Hediyesi

Konyalı Aileye 'Kentsel Dönüşüm' Hediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ’Dönüşüm devam ediyor’ başlıklı programda Konya Meramlı aileye ’kentsel dönüşüm’ hediyesi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Dönüşüm devam ediyor' başlıklı kentsel dönüşüm programı, Cevahir Hotel Asia Maltepe'de gerçekleştirildi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Bakan Güllüce, daha sonra kentsel dönüşüm kapsamında evlerine kavuşan ailelere hediyeler verdi. Bu kapsamda Konya Meram'dan gelen bir aileye de hediyeleri takdim edildi.

Programda İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) soruların yanıtlayan Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, kentsel dönüşümün tüm vatandaşlar için tarihi bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "1950'li yıllardan sonra büyükşehirlerimize yönelik göç dalgaları ile birlikte şehirlerimizdeki yapıların büyük çoğunluğu nitelik olarak yığma yapılardan oluşuyor. Bunlarla ilgili hepsinin birer tabut olmaması için, nitelikli konut alanları için kentsel dönüşüm şart. Vatandaşımız da bunun idrakinde. Biz Meram Belediyesi olarak özellikle ilçemizdeki çöküntü alanlarının dönüşümü için gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda iki alanda kentsel dönüşüm kararı verdik" diye konuştu.

Meram Belediyesi olarak toplamda 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda 11 bin bağımsız bölümün dönüşümünü hedeflediklerini anlatan Toru, "Şu anda tüm çalışmalar tamamlandı. Ekiplerimiz sahada. Önümüzdeki günlerden itibaren anlaşmalar sağlandığında Meram'da hızlı bir kentsel dönüşüm hamlesi başlamış olacak. Bu dönüşümle birlikte, seçimden bugüne toplamda 50 milyon metrekarelik alanda biz kentsel dönüşüm master imar planımızı yaptık. Bu 50 milyon metrekarelik alanın sadece belediye değil, özel sektör eliyle de dönüşümünü hedefledik" şeklinde konuştu.

Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizen Fatma Toru, şunları söyledi:

"Şehrimizin ivme kazanması, niteliksiz konut alanlarının sağlıklı alanlara dönüştürülmesi adına bu çalışmalara hız verdik. Tabii bazı kriterlerimiz de var. Bunlardan birisi şehirlerimizdeki kimlik sorunu. Burada dönüşümle beraber kimlik sorunu da çözecek şekilde mimariye de önem verdik. Bizim Selçuklu ve Osmanlı mimarisini ön plana çıkaracak çalışmalarımız da var. Bu şekilde inşallah şehirlerimiz için insanımız için en iyisinin olacağını ümit ediyorum."

Etiketler :