Konya'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü İzmit'te alev aldı! O anlar kamerada

Konya-İstanbul seferi yapan yolcu otobüsü İzmit otogarında iken motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı. Panik yaşayan yolcular tahliye edilirken, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü

Konya-İstanbul seferi yapan şehirlerarası yolcu otobüsü İzmit otogarında yolcu alırken, motor kısmından dumanlar çıktığı fark edildi ve yolcular hızla tahliye edildi. Çevredeki vatandaşlar ile itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının önüne geçildi.

İZMİT OTOGARINDA YANGIN PANİĞİ
Olay, Kocaeli İzmit Otobüs Terminalinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya- İstanbul seferini gerçekleştiren 42 DOD 51 plakalı, Mercedes marka otobüs, yolcu almak için İzmit Terminaline geldi. Vatandaşlar şehirler arası otobüsün motor kısmından dumanlar çıktığını fark etti. Ardından otobüste bulunan yolcular tahliye edildi.

MOTOR KISMINDAN DUMANLAR YÜKSELDİ

Otobüsün motor kısmından çıkan dumanlara otogardaki güvenlik görevlileri ve vatandaşlar müdahale ettikten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüse müdahale ederek yangın çıkmasının önüne geçti. Olayda yaralanan olmadığı öğrenildi. Öte yandan, dumanlara ilk müdahale anları vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

“ARABANIN GERİ DÖNÜŞÜM BORUSU PATLAMIŞ"

Mustafa Kayabaş, dumanları ilk kendisinin gördüğünü ve müdahalede bulunduğunu belirterek, “Arabanın geri dönüşüm borusu patlamış. Mazotu manifolt borusunun üzerine dökülünce araba tutuştu. İlk müdahaleyi biz yaptık. Belediyeye bağlı arkadaşlarımız yangın söndürücü getirdi. Hemen peşimizden de itfaiye geldi çok hızlı bir şekilde. Otobüste yolcular da vardı. İlk ben gördüm dumanı. Sonra otobüsü tahliye ettirdik” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.