Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Diyarbakır'a Konya'dan gelen 'Narko Tır', uyuşturucu kullanımıyla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Dağkapı Meydanı'nda kurulan stantlarla vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

Diyarbakır'da, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla Konya'dan gelen 'Narko Tır', Dağkapı Meydanı'nda halka önemli bilgilendirmelerde bulunuyor. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'nın talimatıyla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerine destek olarak Konya Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kente getirilen 'Narkotik Eğitim Tırı', uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele konularında halkı aydınlatmayı hedefliyor.

Merkez Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanı'nda kurulan Narkotik Tırı, eğitim materyalleriyle donatılmış ve lise ile dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerden vatandaşlara kadar geniş bir kitleye hizmet veriyor. Ziyaretçilere, narkotik suçlarla mücadele, uyuşturucu madde kullanımının zararları, madde bağımlılığı, madde kullanımının etkileri ve bağımlılıkla mücadele konularında detaylı bilgilendirmeler sunuluyor. Ayrıca, rehabilitasyon merkezleri hakkında da bilgi veriliyor.

Diyarbakır'da uyuşturucu ile mücadele konusundaki çabalara destek veren Özlem Dağ, 'Narkotik Tır'ı ziyaret ederek uyuşturucu maddelerin özellikle çocuklar üzerindeki etkilerini öğrendiğini ifade etti. Dağ, uyuşturucu ile mücadelede toplumun her kesiminin sorumluluk taşıması gerektiğini vurgulayarak, özellikle okullarda benzer faaliyetlerin yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Ziyaretçiler arasında bulunan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Tarban ise "Bugün burada zararlı maddelerin insan vücuduna nasıl etki ettiğini öğrendik. Madde bağımlılığı çok kötü bir şeydir. Madde bağımlılarının derhal alışkanlıklarını terk etmesini istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği bu tür uygulamalar çok faydalı oluyor. Bu yönden yetkililere teşekkür ediyoruz" dedi.

Diyarbakır'da 'Narko Tır'ın halkı bilinçlendirmesi ve uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratması, Konya'dan gelen bu değerli katkıyla daha da güçleniyor. Bu tür inisiyatiflerin devam etmesi, uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Konya'dan giden Narko Tır, Diyarbakır'a ışık tutuyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.