Konya'dan deprem bölgesine yardım tırları ile kilometrelerce uzayan bir kardeşlik hikayesi

Kahramanmaraş merkezli 10 şehir ve ilçeleri, köyleri ile 15 milyon insanı etkileyen depremlerin yaralarını sarmak için Türkiye'nin dört bir tarafından yardım bölgeye yağıyor. Konya yollarında uzayıp giden yardım konvoyları böyle görüntülendi

Kahramanmaraş merkezli 10 şehir ve ilçeleri, köyleri ile 15 milyon insanı etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin yaralarını sarmak için Türkiye'nin dört bir tarafından yardım bölgeye yağıyor.

Konya'dan da yüzlerce tır yardım malzemesi ulaştırmak için yola çıktı ancak kötü hava koşulları yüzünden neredeyse durma noktasına gelen trafik yüzünden henüz çoğu yerlerine ulaştırılamadı.

Konya'da hemşehri dernekleri dahil tüm vakıflar, yardım dernekleri, belediyeler, kamu kurumları hatta bir araya gelen kimi esnaf topladıkları gıda, battaniye vb. malzemeleri tırlar ile deprem bölgesine uğurladılar.

Konya'dan Ereğli üzerinden deprem bölgesine yola çıkan ve 40-50 kilometreyi bulan tır kuyruğu insanımızın hâlâ yardımsever hasletlerini kaybetmediğini, bilakis böyle zamanlarda kardeşlik duygularının had safhaya çıktığını bir kez daha gördük.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar