Konya'daki depremde kent merkezi dahil bir çok mahallede binalarda çatlaklar oluştu!

Konya'daki depremde kent merkezi dahil bir çok mahallede binalarda çatlaklar oluştu!

AFAD Konya'dan yapılan son dakika açıklamasında, depremin merkez üssü Kızılören ve Sefaköy'ün yanısıra Havzan, Yaka Meram, Nişantaşı, Akıncılar, Özalkent, Bosna Hersek gibi bir çok mahallede binalarda çatlaklar olduğu tespit edildi. Hasar tespiti sürüyor

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Konya'dan yapılan açıklamada, gelen ihbarlar sonucunda Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk binanın çöktüğü belirtilerek, Meram İlçesi Kızılören, Tepekent, Yakameram, Havzan, Dere, Sefaköy Mahalleleri, Selçuklu Bosnahersek, Akıncılar, Erenkaya, Özalkent, Akpınar, Nişantaşı mahalleleri, Beyşehir İlçesi Dumanlı mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar oluştuğu, bir çok mahallede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Konya İl Afet ve acil Durum Müdürlüğü'ndeki kriz masasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrdahim Altay, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik ile durum değerlendirmesi yaptı.

Resim

İletişimi internet üzerinden yapın çağrısı

Vali Özkan, depremden etkilenen Meram ilçesine bağlı Kızılören, Sefaköy, Sağlık, Akpınar, Yatağan ve Selçuk ilçesine bağlı Küçükmuhsine mahallelerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Can kaybının olmaması en büyük teselli. Afetlere müdahale anlamında 26 çalışma grubumuzun bütün unsurları hem merkezde hem alanda faaliyet göstererek, depreme maruz kalan insanlarımızla temas halindeler. Onların ihtiyaçlarının giderilmesi için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tekrar geçmiş olsun. Bütün vatandaşlarımızdan istirhamımız iletişimi internet üzerinden yapmaları. Başka türlü diğer hatlarda bir sıkıntı mevcut. Allah beterinden muhafaza etsin" dedi.

AFAD'dan yapılan son açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • 112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk bina çökmüş, 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır.
  • Meram İlçesi, Kızılören mahallesi, Tepekent mahallesi, Yakameram Mahallesi, Akıncılar mahallesi, Kızılören mahallesi, Dere mahallesi, Havzan mahallesi, Sefaköy mahallesi, Selçuklu Bosnahersek mahallesi, Erenkaya mahallesi, Özalkent mahallesi, Akpınar mahallesi, Nişantaşı mahallesi, Beyşehir İlçesi Dumanlı mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar olduğu belirtilmiştir.
  • Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibimiz tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile olay bölgelerine ulaşmış arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmektedir.
  • Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir.
  • 37 bina ile ilgili hasar ihbarı gelmiştir. 6 teknik ekip sahada görev yapmaktadır. Sefaköy mahallesi, Kızılören mahallesi, Akpınar mahallesi, Sağlık mahallesi, Erankaya mahallesi, Aşkan mahallesinde tespit çalışmaları başlamıştır.
  • Kızılay Ekibi Sağlık mahallesine ikram aracı sevk edilmiş, Kızılören mahallesinde kumanya dağıtmak üzere ekipler alana sevk edilmiştir.
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Küçükmuhsine, Sefaköy, Kızılören mahallelerine 3'er kişi olmak üzere psikososyal ekipleri sevk edilmiştir.
  • Konya Seydişehir karayolunda deprem sonucu küçük kaya düşmeleri oluşmuş ve ekiplerce yolun temizleme çalışması yapılmıştır.
  • Harici bir olumsuz durum bulunmamaktadır.
  • Bölgede yaşanan gelişmeler takip edilmekte olup tüm çalışma grupları teyakkuz halindedir.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.