Konya’daki Büyükşen cinayeti hakkında flaş gelişme! Avukat Yusuf Karataşlı canlı yayına çıktı

Konya’daki Büyükşen cinayeti hakkında flaş gelişme! Avukat Yusuf Karataşlı canlı yayına çıktı

Konya’da 3 yıl önce işlenen Büyükşen cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. JASAT cinayetin yanlışlıkla işlendiğini ortaya koyarak olayla ilgili şüphelileri gözaltına almış ve mahkeme şahısları tutuklamıştı.

Konya’da ilk olarak mehir cinayeti olarak bilinen ve daha sonra JASAT tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yanlışlıkla işlendiği ortaya çıkan Metin ve Necla Büyükşen cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

MÜGE ANLI AÇILIŞI YAPTI

Yaz tatili nedeniyle sezon finali yapan, bunun ardından faillerin yakalandığı olayla ilgili programın açılışında Müge Anlı bir konuşma yaparak Osman Büyükşen’i tebrik etti. Müge Anlı programda “İşin enteresan tarafı niye Abdullah Esra’yla birlikte olmak için neden başkasının anne ve babasını öldürtsün? Bu kısım benim kafama oturmadı. Başka bir nedeni olmalı. Zaten anne ve baba ortadan kalksa Esra zaten eski sevgilisi Hüseyin’le birlikte olmaya devam edecek” sözlerini kullandı.

CİNAYETİ KABUL ETMEDİLER

Cinayete azmettirdiği iddia edilen Abdullah Başdemir ve yine sevgilisi olduğu iddia edilen Esra Taş’ın mahkemede ve sorguda herhangi bir itirafta bulunmadığı öğrenildi.

Cinayete yardım ettiği iddia edilen İsmilli kardeşler ve cinayeti işlediği iddia edilen Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek de mahkemeye çıkarıldı. Toplamda 5 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

ZANLILARDAN BİRİ ÖLDÜ

Olayla ilgili tutuklanan zanlılardan Mustafa Okşen, cezaevinde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Mustafa Okşen’in yapılan otopsisinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Ancak, Okşen'den alınan örnekler, detaylı araştırma için de adli tıp kurumuna gönderildi.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Sabah Gazetesi’nde Abdullah Başdemir'in ifadesine ulaşıldığı iddiası yer aldı. İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Başdemir, şunları söyledi:

Benim bu olayla ilgim bulunmamaktadır. Olay mantığa uymuyor. Kıskançlık nedeniyle Esra'nın eski sevgilisi Hüseyin'i öldürtmeye çalıştığım mantığa aykırıdır. Ben Hüseyin ile gittiğimiz kafeden tanışıyorum.

Esra ile ayrıldıktan sonra Hüseyin ile saniyede karşılaştık. Tokalaşıp birlikte sohbet ettik. Hüseyin'e karşı herhangi bir husumetim olamaz. Esra Hüseyin'den ayrıldıktan sonra benimle olmaya başladı.

Biz birlikte iken Hüseyin herhangi bir şekilde rahatsızlık vermedi. Hüseyin'i öldürmek istemem kadar mantığa aykırı bir durum olamaz. Uzaktan tarife göre adam öldürmek talimatı vermekte mantığa uygun değil. Esra sorunlu bir kişiydi.

Çevresindeki insanlar da uyuşturucu kullanan kişilerden oluştuğu için onların bana zarar verebileceği düşüncesiyle Esra'dan kurtulmaya çalıştım. Ancak Esra peşimi bırakmadı.

Sokağa düşerim diyerek beni vicdani olarak zor duruma soktu. Bunun üzerine bende kendisi ile ilgilendim. Esra'nın bu işle alakası olup olmadığını bilmiyorum. Alakası olup, kendisini kurtarmak için bana iftira atmış olabilir.

Son yıllarda yanında Afgan ve Türk çobanlar çalıştırmaya başladığını da belirten Başdemir, bunların kısa süreli olarak yanında çalıştığını, yüksek ücretli bir teklif gelmesi durumunda oraya gittiklerini söyledi.

Abdullah Başdemir, cinayet için kendisine 100 bin Türk lirası teklif edildiğini söyleyen Alpaslan olarak bilinen Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek'in yanında iki farklı dönem çalıştığını başka yerden yüksek ücretli bir teklif gelince onun da işi bırakıp gittiğini söyledi.

Çobanlara kendi adlarına çıkardıkları hatları kullanmaları için verdiklerini de ifade eden Başdemir, bazen kendi adına bazen eşinin dostunun adına hat çıkarttığını aynı şekilde Esra adına da hatlar çıkartıp kullanmaları için Afganlılara verdiğini, Çoban sayısı azalınca hat ihtiyacı da azaldığını ve bu nedenle hatları kapattığını da sözlerine ekledi.

JASAT’TAN GİZLİLİK KARARI

Olayı açığa çıkaran JASAT’tan dosyaya gizlilik kararı çıkarıldığı öğrenildi.

BAŞDEMİR’İN AVUKATI CANLI YAYINDA

Cinayete azmettirdiği iddia edilen Abdullah Başdemir’in avukatı Yusuf Karataşlı cinayetle ilgili yeni gelişmeleri ve cinayete kadar olan süreci anlattı.

Avukat Yusuf Karataşlı, programda cinayetin aslında çözülmediğini ama medya ve toplum baskısı nedeniyle çözülmüş gibi yapıldığını iddia etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.