Konya'da yoğun kar nedeniyle 4 ille ulaşım aksadı! Bazı ilçelerde okullar tatil edildi

Konya'nın 10 ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 3 Mart Perşembe (bugün) okullar tatil edilirken, Ankara, Afyon, Antalya ve Isparta şehirler arası karayolları çekici ve otobüs türü araçların ulaşımına kapatıldı

Kar yağışı ve tipi Konya’nın şehirlerarası karayollarında ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yağışı ve tipiyle yollarda meydana gelebilecek kazaların önlenmesi amacıyla Konya’yı Afyonkarahisar, Antalya, Isparta ve Ankara’ya bağlayan karayolları yolcu otobüsleri ile çekici türü araçların ulaşımına kapatıldı.

Polis ekipleri araçtan sürücülere anons yaptı

Konya-Afyonkarahisar karayolu istikametine giden araçlar kent merkezi çıkışında polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ekipleri araçtan sürücülere anons yaparak yolun kapalı olduğunu bildirdi.

Sürücüler park halinde bekletiliyor

İzmir'e gitmek için Mersin'den yola çıkan ve kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerinden Ali Akın, “Sarayönü, Ladik civarında yol kar ve tipili olduğu için bizi burada durdurdular. Ilgın tarafında falan kar yağışı çokmuş. Şu an için burada kaldık. Başka bir güzergah belirlenmedi. Hepimiz buraya park ettik bekliyoruz” dedi.

Ladik civarında yoğun kar

Konya’nın Karapınar ilçesinden yola çıkan kamyon şoförü Bekir Ezel ise, “Karapınar'dan yola çıktım Afyonkarahisar'a mısır götürmek için ama yollar kapalıymış. Ladik civarında kar yağışı olduğu için. Konya'nın girişindeyiz bekliyoruz şuan yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kar tatili açıklaması

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Akşehir, Beyşehir, Çeltik, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde kar yağışının yoğun devam etmesi ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek için 03 Mart 2022 Perşembe günü 1 gün süreyle okulların tatil edildiği bildirildi.

Söz konusu ilçelerde hamile ve engelli personel de izinli sayılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.