Konya'da ve Türkiye genelinde koronavirüslü avına çıktılar

Konya'da ve Türkiye genelinde koronavirüslü avına çıktılar

Türkiye'de başarılı bir şekilde sürdürülen koronavirüs salgını mücadelesinde yaşananlar ve süreç tüm dünyanın dikkatini çekti. Türkiye'nin farklı ülkelere yaptığı yardımlar da takdirle karşılandı. Ancak bazı kesimler bu durumdan rahatsız görünüyor.

Türkiye'de başarılı bir şekilde sürdürülen koronavirüs salgını mücadelesinde yaşananlar ve süreç tüm dünyanın dikkatini çekti. Özellikle Türkiye'nin farklı ülkelere yaptığı yardımlar da takdirle karşılandı. Ancak bazı kesimler bu durumdan rahatsız görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde İsveç'te yaşayan koronavirüse yakalanan Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, İsveç’te tedavi göremedi iddiasıyla Sağlık Bakanlığı'na ait özel jet ile alınarak Türkiye’ye getirilmişti.

Durumla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Bunlardan ilki Gülüşken'in akrabası olduğu yönündeydi. Bakan Fahrettin Koca, bugün Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından yaptığı basın toplantısında bu iddiayı yalanladı. Bakan Koca, daha önce böyle bir ismi duymadığını ve kendisinin Kulu nüfusuna kayıtlı olduğunu da bilmediğini söyledi.

İSVEÇ RUTİNİNDE EVE GÖNDERİLİYOR

Gülüşken'in İsveç’ten getirilmesi İsveç’te de basının gündemindeydi. Gülüşken'in alınmadığı hastanenin bulunduğu yerel yönetimin basın sekreteri Jimm Gottfridsson ise gazeteye yaptığı açıklamada, "Covid-19 hastalığı için belirlenmiş bir rutin var. Tıbbi değerlendirme her bir vakaya özel olarak belirleniyor. Şu aşamada, Covid-19 hastalarının çoğunluğunun hastanede tedavi altına alınmadığının altını çizmek gerekiyor" açıklamasını yaptı.

İSVEÇ HÜKÜMETİ ONAY VERDİ

Türkiye ise söz konusu kişinin talebi üzerine devreye girdiklerini ve İsveç hükümetinin de bu duruma razı geldiğini bildirmişti.

KİMSEDEN ÜCRET TALEP ETMİYORUZ

Fahrettin Koca ise bu durumla ilgili ve genel durumla ilgili koronavirüs tedavisinin ücretsiz yapıldığının altını çizerken ambulans uçak ya da helikopter ambulansla verilen hizmetler için hiç bir Türk vatandaşından ücret talep edilmediğini bildirdi.

PKK ve FETÖ DEVREYE GİRİNCE

PKK ve FETÖ destekçisi Twitter hesapları, İsveç Krallığının aileye dava açtığını ve Emrullah Gülüşken’in kızlarının ifadelerinin alındığı yönünde sahte içerikleri yaydılar. Leyla Gülüşken’in ifadesinde "babam kendi isteğiyle hastaneye yatmadı" dediğini ve ailenin sınır dışı edileceği yalanını yayan terör örgütünün yurt dışındaki besleme hesapları Türkiye’de muhalifleri de arkasına almayı başardı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da bu yalan furyasına katılarak "İsveç’ten hasta getirme olayı da yalan kurgu çıktı..." paylaşımı yaptı.

CHP'Lİ ÖZKOÇ'TAN HAKARET

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç Twitter'dan hakaretler yağdırarak İsveç'ten getirilen Türk vatandaşı konusuyla dalga geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Reis değil Pinokyo" diyen Özkoç, olayın tamamen kurgu olduğunu dile getirdi.

HAKARET VE İFTİRALARA DEVAM ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının hemen ardından saldırıya geçen Özkoç, "Sizin alınız al inandık morunuz mor inandık. AMA AKLIMIZLA DALGA GEÇMEYİN! 7 bin 428 sağlık çalışanının enfekte olduğu Türkiye, 50 gün önce salgına hazırmış. Daha vefat sayısını da söylemiyor. Türkiye'de hiçbir hastanenin salgına hazırlıklı olmadığını biliyoruz!" diyerek hakaret ve iftiralarını sürdürdü.

YENİ YÖNTEM BULDULAR

Türkiye'de yaşanan gelişmelere kendini kapatan muhalifler yeni yöntemleriyle de pes artık dedirtti. Ülkede sürdürülen koronavirüs salgını mücadelesini tüm dünya ayakta alkışlarken muhalif kesimin son hamlesi de gözlerden kaçmadı.

Konya'da muhalif gazetelerden birinin muhabirliğini yapan bir şahıs sosyal medya sayfasından paylaşım yaparak protokollere bağlılığıyla ve mücadelesiyle dünyada gündem olan Türkiye'ye "Testi pozitif çıkan ve evlerinde karantinaya alınarak tedavisi devam eden insanların olması da bir o kadar düşündürücü" deyip "Türkiye "Konya'da ve Türkiye genelinde testi pozitif çıkan kimse evine gönderilmedi diyen varsa da özelden yazabilir" çağrısında bulundu.

Etiketler :