Konya’da üretim duruyor! Doğalgaz kesintisinden sonra şimdi de elektrik kesintisi

Konya’da üretim duruyor! Doğalgaz kesintisinden sonra şimdi de elektrik kesintisi

İran’ın arıza nedeniyle doğalgaz vanalarını kapatmasıyla Konya üretim bir süre duracak. İşletmeler Pazar günü mesai yapıp Pazartesi günü de tesislerini tatil etmeyi uygun buldu. Konya Sanayi Odası da planlı kesintileri ilan etti.

Türkiye’nin doğalgaz satın aldığı İran Petrol Bakanlığı, kendisine bağlı enerji haberleri ajansı SHANA’da dün yayımlanan açıklamasında “Dün Türkiye tarafındaki istasyondaki bir gaz sızıntısından dolayı kesilen Türkiye’ye doğalgaz ihracatı yeniden başladı” demişti.

Söz konusu açıklama teyide muhtaç bırakıldı ve gaz akışının sembolik düzeyde olduğunu öğrenildi. Öte yandan Türkiye’nin farklı yerlerinde olduğu gibi Konya’da da kesintiler nedeniyle mesai günlerinde değişikliğe gidildi.

Organize Sanayi bölgelerinde firmalar çalışma saatlerini ve günlerini değiştirerek süreci atlatmak istiyor.

İran’dan gaz akışının 20 Ocak itibarıyla 10 günlük süreyle kesildiğini duyuran BOTAŞ yeni bir duyuru yapmadı. Ancak Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü katıldığı bir canlı yayında işletmelerin günlük tüketimlerini ortalamanın yüzde 60’ı oranında kullanım yapabileceklerini bildirmişti.

KONYA SANAYİ ODASINDA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Konya Sanayi Odası da binada yapılacak elektrik kesintisi nedeniyle üyelerini uyardı. KSO’nun internet sitesinde yapılan duyuruda “Odamız hizmet binasında Pazartesi günü yaşanacak elektrik kesintisi nedeniyle hizmetlerimiz Innopark DGB'de yer alan KOS temsilciliğimizde verilecektir” cümleleri kullanıldı.

BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ

Konya’nın Karatay, Selçuklu ve Ereğli İlçelerinde bulunan Konya KOBİSAN, Vatan Sanayi, Briketçiler Sanayi, Hurdacılar Sanayi, Gıdacılar Çarşısı, Matbaacılar Sitesi, Büsan, Gökmetal Sanayi Sitesi, Arlı Sanayi Sitesi, Metalciler Sanayi Sitesi, Küçük Metalciler Sanayi Sitesi, Dökümcüler Sanayi Sitesi, Aspak Sanayi Sitesi, Şekerciler, Akcil Sanayi Sitesi, Mecal Sanayi Sitesi, Horozluhan Sanayi Sitesi, Demes, Mesva, Konbaktaş, Ketenci Sanayi Sitesi, Arlı Sanayi Sitesi, Organize Sanayi, Konet, Büzcüler Sanayi, Ereğli Organize Sanayi sitelerinde 22 Ocak-29 Ocak 2022 tarihleri arasında elektrik kesintileri yaşanacak.

KONYA'DA HANGİ SANAYİDE NE ZAMAN ELEKTRİK KESİLECEK? TAM LİSTE

KÜTÜKÇÜ’DEN KESİNTİ AÇIKLAMASI

Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini değerlendirdi. Üretimin ve ihracatın artış ivmesi gösterdiği bir dönemde OSB’lerde yaşanan elektrik kesintilerinin sanayicileri zorlamaya devam ettiğinin altını çizen Kütükcü, OSBÜK olarak konuyu yakından takip ettiklerini, Türkiye’den bazı yetkililerin de İran’a giderek sorunu çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğraması ile başlayan elektrik kesintilerinin sanayi üretimini olumsuz etkilediğini ifade eden Kütükcü, “İran doğal gazının ülkemize arzında yaşanan kesinti ile birlikte önce sanayicilerimize, BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımı ile ilgili kapasitelerini yüzde 60 ile sınırlandırmaları yönünde bir karar geldi. Organize sanayi bölgeleri olarak bu süreci yönetmeye çalışırken, hemen ardından TEİAŞ organize sanayi bölgelerimize ortalama üç günü bulan elektrik kesintileri yapılacağını bildirdi. Organize sanayi bölgelerimiz şu anda bu süreci yönetmek, sanayicilerimizin üretim kayıplarını minimumda tutmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Ancak buna rağmen şunu biliyoruz ki, üretimin ve ihracatın ivmelendiği bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayi üretimine mutlaka olumsuz bir yansıması olacak” şeklinde konuştu.

Kütükcü, OSBÜK olarak konuyu çok yakından takip ettiklerini, şu anda Türkiye’den yetkililerin İran gazında yaşanan arz sıkıntısı çözmek için İran’da olduklarını ifade ederek, “Temennimiz, hasar büyümeden, üretimin daha fazla kesintiye uğramadan bu problemin çözülmesi yönünde” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum