Konya'da Üniversitede Yaşanan Tartışma Sonucu Prof. Dr. Tahir Uluç Silahla Yaralandı

Konya'da Üniversitede Yaşanan Tartışma Sonucu Prof. Dr. Tahir Uluç Silahla Yaralandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Silahlı Saldırı: Prof. Dr. Tahir Uluç Yaralandı.

Konya'nın Meram İlçesi'nde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dün akşam saatlerinde yaşanan üzücü bir olayda, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, bir silahlı saldırı sonucu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, yaşanan saldırının ardından hemen harekete geçti.

Olay, üniversitede görevli bir kişi ile Prof. Dr. Tahir Uluç arasında meydana gelen tartışmanın sonucunda gerçekleştiği iddia ediliyor. Tartışma sırasında akademisyenin kardeşi olduğu belirtilen başka bir kişi, silahını çekerek Prof. Dr. Tahir Uluç'a bacağından ateş etti.

Hızla olay yerine ulaşan polis ekipleri, saldırının ardından kaçan şüphelinin peşine düşerken, yaralı akademisyen Tahir Uluç, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Sağlık durumuyla ilgili olarak, Prof. Dr. Tahir Uluç'un hayati bir tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut da olay yerine gelerek detaylı bilgi aldı. İhbar üzerine gözaltına alınan şüpheli ise Prof. Dr. Tahir Uluç'la yaşanan tartışmada azmettirmek suçlamasıyla karşı karşıya.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, olayla ilgili resmi bir açıklama yaparak, "Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi'nde yaşanan üzücü olayda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi T.U. ile Öğretim Üyesi G.A. ve kardeşi İ.A. arasında çıkan arbedede Öğretim Üyesi T.U. yaralanmıştır. Yaralanan öğretim üyesinin hayati bir tehlikesi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." şeklinde bir açıklama yaptı.

Yaşanan bu olayın ardından üniversite topluluğu büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek kamuoyunu bilgilendirdi. Soruşturma ise devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.