Konya'da taş fırında pişen bayramlık baklavalar günlük 70-80 tepsi sipariş alıyor! İyi baklava kaç lira?

Konya'da meşe odunuyla taş fırında pişirilen baklavalar Kurban Bayramı için tezgahtaki yerini alıyor. Bayram öncesi günlük 70 - 80 tepsi sipariş aldıklarını belirten Taşdemir, artan fiyatlara da dikkat çekerek, iyi bir baklavanın maliyetinin 350 lira....

Konya'da geleneksel şekilde meşe odunuyla taş fırında pişirilen baklavalar Kurban Bayramı için tezgahtaki yerini aldı. Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan baklava üretiminde Kurban Bayramı öncesinde sipariş yoğunluğu başladı. Geleneksel yöntemlerle meşe odununda taş fırında pişirilen baklavaya artan talep, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava ustalarına yoğun mesai harcatıyor.

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Yapılacak tepsinin boyutunda kesilen baklava yufkaları, sade yağ kullanılarak çeşidine göre fıstıklı, cevizli şeklinde tepsilere yerleştiriliyor. Hazırlanan tepsiler, pişmesi için meşe odununun közünde ısınan taş fırına sürülüyor. Pişen ve çıtır çıtır olan baklavalara son olarak hazırlanan sıcak şerbet dökülüyor. Dinlenen baklavalar en son baklavacıda tezgaha koyularak alıcısını bekliyor.

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

"BAYRAM SİPARİŞLERİMİZ GÜNLÜK ORTALAMA 70-80 TEPSİ CİVARINDA"

Baklava yapmaya 9 yaşında başlayan ve 30 yıldır mesleğe devam eden İbrahim Taşdemir (39), "30 yıldan beri bu mesleği yapmaktayım. 9 yaşında başladım mesleğe. Baklavaları geleneksel usullerle yapıyoruz, kara fırında pişiriyoruz. Elimizden geldiğince müşteriye iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz. Günlük üretiyoruz, günlük satıyoruz. Tatlımız erken biter, biz erken saatte camımıza yazarız "tatlımız bitti" diye. Bayram yoğunluğumuz başladı. Bayram siparişlerimiz günlük ortalama 70-80 tepsi civarında. Bu talebi karşılamak için arife gününe kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

"İYİ BİR BAKLAVANIN MALİYETİ 350 LİRA CİVARINDA"

İyi baklavanın nasıl anlaşılacağını ve vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgi veren Taşdemir, "Vatandaşların iyi bir baklava seçmesi için önerimiz var. Fıstığın kilosu 600-650 lira bandında, sade yağın kilosu 300-350 lira bandında, bunların bir maliyeti var. Bu maliyete göre hassasiyet gösterip tercih ederlerse mutlu olurlar. Alınabilecek iyi bir baklavanın maliyeti 350 lira civarında. Daha üstü de vardır daha altı da vardır. Daha altına inince merdiven altı dediğimiz baklavalar çıkmakta. Biz yiyemeyeceğimiz bir şeyi tezgahımıza koyup satmıyoruz" şeklinde konuştu.

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Taş fırında pişen bayramlık baklavalar tezgahta

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.