Konya'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan 3 Suriyeli Gözaltına Alındı

Konya'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapan 3 Suriyeli Gözaltına Alındı

Konya’da, üzerlerinde Roma dönemine ait çok sayıda sikke ve heykel bulunan Suriye uyruklu 3 kişi, polisle yaşanan kovalamacanın ardından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Meram ilçesi Sırçalı Medrese civarında rutin asayiş kontrolleri yapan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma ekipleri, durumundan şüphelendiği 3 kişinin yanına gelerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Suriye uyruklu oldukları belirlenen şahısların, polislerin kimlik sormasının ardından kaçmaya başlaması üzerine kovalamaca yaşandı. Yaya olarak kaçan Suriye uyruklu Firaz H., Muhammed El A. ve Abdulkerim A. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaçarken üzerlerinde bulunan Roma dönemine ait kadın figürlü heykeli attıkları belirlendi. Parçalanarak zarar gören heykeli bulan polis, şüphelilerin üzerinde yaptığı aramada da çok sayıda sikke ele geçirdi. Şahısların tarihi eserleri Suriye'den getirdikleri ve Konya'da satmak istedikleri öğrenildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Suriye uyruklu 3 şüpheli, ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Etiketler :