Konya'da şimşekler geceyi gündüze çevirdi! Peki yağışlar devam edecek mi? İşte 23-27 Mayıs hava durumu

Konya'da şimşekler geceyi gündüze çevirdi! Peki yağışlar devam edecek mi? İşte 23-27 Mayıs hava durumu

Konya'da sağanak yağmurla birlikte art arda çakan şimşekler geceyi aydınlattı. Şehrin yüksek bölgelerinde yağışın şiddeti artarken, uzun süre çakan şimşekler kameralara yansıdı. Peki Konya'da yağışlar devam edecek mi? İşte 23-27 Mayıs hava durumu

Konya'da akşamın ilerleyen saatlerinde başlayan sağanak yağmurla birlikte art arda çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirdi. Peki Konya'da yağmur devam edecek mi? Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da bu gün hava yine sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Şiddetli yağmurla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı

Konya'da akşam saatlerinde başlayan yağmurla birlikte gökyüzündeki yoğun şimşek aktivitesi dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 30 dakika boyunca art arda çakan şimşeklerin adeta geceyi gündüze çevirmesi kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya'nın kuzeybatı kesimlerinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Konya'da hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, tahminlere göre rüzgar ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetlice esecek.

KONYA 23 MAYIS SALI SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı en düşük 11 en yüksek 22 dereceleri gösterecek.

konyasaatlikhavadurumu.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 23 Mayıs Salı günü parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatleri arasında ise kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu 11 ila 22 derece, 24 Mayıs Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağmurlu 10 ila 23 derece, 25 Mayıs Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağışlı 11 ila 23 derece, 26 Mayıs Cuma günü çok bulutlu 12 ila 24 derece, 27 Mayıs Cumartesi günü ise gök gürültülü sağanak yağmurlu 14 ila 25 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhavadurumu.jpg

konyasimsek.jpg

Şiddetli yağmurla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı

Şiddetli yağmurla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü böyle aydınlattı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.