Konya'da sarsıntılar devam ediyor! Deprem haritası değişti mi?

Konya'da sarsıntılar devam ediyor! Deprem haritası değişti mi?

Konya günlerdir beşik gibi sallanıyor. Niğde'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Emirgazi, Ereğli, Tuzlukçu, Altınekin, Akören ve Cihanbeyli'deki depremlerle sarsılan Konyalılar deprem haritası değişti mi sorusunu sık sık sormaya başladı

Konya günlerdir beşik gibi sallanıyor. 20 Eylül'de Niğde'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Emirgazi, Altınekin, Akören, Ereğli, Tuzlukçu ve Cihanbeyli'de küçük ve orta ölçekli depremler olmaya başladı. Deprem haritalarında en güvenli bölge olarak görülen Konya'daki bu hareketlilik vatandaşlarda endişeye neden oldu.

Konya'nın Emirgazi, Ereğli, Tuzlukçu, Altınekin, Akören, Cİhanbeyli ilçelerindeki depremler şehir merkezinde de hissedilirken özellikle Bosna Hersek, Sancak, Kosova Mahallelerinde vatandaşları tedirgin ediyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının deprem verilerine göre bu sabah Konya'nın Emirgazi ilçesinde 07.15'te 4, 07.19'da 3,8, 07.54'te ise 1,3 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi

Konya'nın Emirgazi ilçesinde 07.15'te 4, 07.19'da 3,8, 07.54'te ise 1,3 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.15'te merkez üssü Konya'nın Emirgazi ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 6,98 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Yine merkez üssü Emirgazi olan ikinci deprem 07.19'da 3,8 büyüklüğünde ve yerin 7,05 kilometre derinliğinde oluştu. 07.54'te 1,3 büyüklüğündeki deprem de 7,09 km derinliğinde.

Günlerdir sarsılan bölgede evleri hasar gören vatandaşlar AFAD Konya tarafından kurulan çadırlarda yaşamını sürdürüyor. 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.