Konya'da polis kovalamacası! Minibüsten kargo poşetleri ve nohut çuvalında çoraba sarılmış cephanelik çıktı! 1 gözaltı

Konya Beyşehir'de dur ihtarına uymayan minibüs 60 kilometrelik kovalamaca sonucu yakaladı. Araçta yapılan aramada nohut dolu çuvala ve çoraba sarılmış vaziyette yüzlerce tabanca parçası ele geçirilirken, sürücü gözaltına alındı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde polis ekipleri dur ihtarına uymayan aracı kovalamaca sonucu Üstünler Köyü'nde yakaladı. Araçta yapılan aramada nohut dolu çuvala ve çoraba sarılmış vaziyette yüzlerce tabanca parçası ele geçirildi. Olayla ilgili sürücü gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi.

DUR İHTARINA UYMADI

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yol uygulaması esnasında şüphelendikleri bir minibüse dur ihtarında bulundu.

60 KİLOMETRELİK KOVALAMACA

Dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında yaklaşık 60 kilometrelik kovalamaca yaşandı. Şüpheli minibüs yaşanan kovalamacanın ardından Üstünler köyünde yakalandı. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince minibüste detaylı arama yapıldı.

KARGO PAKETLERİNDE YÜZLERCE TABANCA PARÇASI

Yapılan detaylı aramada koliler içinde kargo poşetleri ile paketlenmiş yüzlerce tabanca parçası ele geçirildi.

NOHUT ÇUVALINDA ÇORABA SARILMIŞ TABANCALAR

Nohut çuvalında çoraba sarılmış vaziyette saklanan tabancalar polisten kaçmadı. Aramalar neticesinde araçta kargo poşetleri ile paketlenmiş yüzlerce tabanca parçası ele geçirildi. Yolcu koltukları arasında da içinde salça, nohut olan koli ve çuvallar da polisin dikkatinden kaçmadı.

ÇORAP İÇİNDE SATIŞA HAZIR TABANCALAR

Polis ekiplerince içi nohut dolu bir çuvalda yapılan aramada çoraba sarılmış vaziyette satışa hazır birçok tabanca ele geçirildi. Birleştirildiğinde 140 adet tabanca haline gelebilecek tabanca parçası polis ekipleri tarafından tek tek sayıldı. Araçta ele geçirilen 140 adet tabanca gövdesi, 142 adet tabanca namlusu, yiv ve set, 139 adet icra mili ve atım yatağı, 80 adet tabanca mili, sürgü tutucu ve pim ile nohut çuvalından çıkan 3 adet atışa hazır tabancaya el konuldu.

SÜRÜCÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Polis ekiplerince koliler ile kargo poşetlerinde ele geçirilen tabanca ve parçalarının piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı öğrenildi. Gözaltına alınan minibüs sürücüsü Doğan Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.