Konya'da Pazartesi gününe kadar sokağa çıkmak yasak!

Konya'da Pazartesi gününe kadar sokağa çıkmak yasak!

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, "Bugüne dek 2 bin 423 hastamız iyileşip taburcu edildi. Son 24 saatte vaka sayısı 4 bin 747, vefat sayısı 98 oldu, toplam vefat sayısı 1006'e ulaştı." demişti. Hemen ardından yeni kararlar resmen açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde etkisi artıran koronavirüs ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Fahrettin Koca, 'Sokağa çıkma yasağı olacak mı?' sorusunu cevapladı.
Bakan Koca, "Önümüzdeki 2-3 hafta zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısında bulunuyoruz" demişti.

İşte Koca'nın o açıklamaları:

Özellikle bütün vatandaşlarımızın önümüzdeki 2-3 haftanın önemli olduğunu, evinden çıkmama noktasında gayret içinde olduğunu ifade etmiş oldum. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, temas ve sosyal mesafeye dikkatle önemsemelerini ifade ediyoruz. Ne kadar hareketli bir ortama, dışarıya çıkılmaz, evde izolasyonu sağlayabilirsek başarı oranımız o derece artmış olur. Önümüzdeki hafta bu tablonun seyrinin nasıl olacağını görmüş oluruz.

Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı da alınan yeni kararı resmen ilan etti
31 ilde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirildi. İçişleri Bakanlığınca bu geceden, 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehirle Zonguldak'ta, il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı: 10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Etiketler :