Konya'da okul servisi ve özel araçlar için önemli uyarı! Bu kontrol hayat kurtarıyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala servis ve tatilden dönen sürücülere önemli bir uyarı daha geldi. Konya'da oto bakım teknik servis uzmanları yaşanan kazalara dikkat çekerek, 15 dakikalık bir kontrolün hayat kurtarabileceğini vurguladı

Türkiye'de 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala, tatilini bitirerek yollara çıkacak sürücülere uzmanlardan bir uyarı daha uyarı geldi. Pek çok ilin geçiş noktasındaki Konya'da meydana gelen trafik kazalarına işaret eden oto bakım uzmanları, 15 dakikalık bir kontrolün hayati önemine dikkat çekti.

konya-arac-bakim-3.jpg

Aksatılan araç bakımlarının beraberinde getireceği kazalara dikkat çeken oto bakım teknik servis uzmanları, hem okul servislerinin hem özel araç bakımının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği şu günlerde, araç motor bakımının önemi artıyor. Özellikle okullarda yaz tatilinin sona ererek 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala yollara çıkacak sürücülere araç bakımı konusunda uyarı geldi.

Aksatılan bakım sonrası araçta başta yangın olmak üzere olumsuzlukları da beraberinde getirebileceğini belirten oto bakım teknik servis uzmanları, periyodik bakımın önemli olduğuna dikkat çekti.

konya-arac-bakim-4.jpg

Sıcak hava kaynaklı sorunların arttığını ifade eden Konya'da teknik servis uzmanı Ural Zeybek, “Öncelikle her araç kullanıcısı kendi yapabileceği bakımlardan başlamalı. Yola çıkmadan önce mutlaka motorun yağına, suyuna herhangi bir elektrik aksamına yani ampullerin yanıp yanmadığının kontrolü, kabloların kontrolü, lastik hava basınçlarını kontrol ederek yola çıkmaları büyük önem taşıyor” diye konuştu.

“SÜRTÜNMENİN ETKİSİYLE ARAÇTA BÜYÜK YANGINLAR MEYDANA GELEBİLİR"
Araçtaki bazı parçaların sürtünme yoluyla yangına neden olabileceğini ifade eden servis uzmanı Ural Zeybek, “Bize gelen araçlarda bakım aşamasında motor yağına bakarak başlarız. Daha sonra fren balatalarının milimetre kontrollerini yaptıktan sonra klimanın filtresi ve gazının kontrolü yapılır. Eğer ki herhangi bir aksaklık gördüğümüz zaman müşteriye bildirerek değişimlerini yapıyoruz. Normalde yeni model araçlarda kablolu fren balatası olarak göstergede de ikaz lambası olarak yanıyor. Eğer yanmıyorsa herhangi bir arızada yani demir demire sürtünmenin etkisiyle araçta büyük yangınlara sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

konya-arac-bakim-2.jpg

“BAKIMLAR, OKUL SERVİSİNE BİNEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ”
Okulların açılacağı tarihin yaklaşmasıyla servislerin de öğrenciler için hazırlık yapmalarının önem taşıdığını belirten Zeybek, “Sürücüler servise 15 dakikalık bir kontrol için araçlarını bıraktığı takdirde en önemlisi motor arızalarının dışında hayati problemler oluşturacak fren balatasının bitmesinden dolayı lastik çaplarının derinliklerinin düşük olmasından dolayı hayati tehlikeye sebep olabilmektedir. 15 dakikadan kaçmak yerine gelip 15 dakikada çok önemli kontrolleri yaptırıp araçlarının arızasını giderebilirler. Okul taşıtı olarak kullanılan araçların da bakımları çok önemli. Motor periyodik bakımlarının yanı sıra emniyet kemerlerinin çalışıp çalışmadığı, çalışmayan emniyet kemerlerinin, polen filtrelerinin değiştirilmesi gibi bakımlar servis kullanan çocuklarımız için önemlidir” ifadelerini kullandı.

konya-arac-bakim-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.