Konya'da Kuytul provokasyonu! Kadınları öne sürüp 'çıplak arama' yaygarası kopardılar

Konya'da Kuytul provokasyonu! Kadınları öne sürüp 'çıplak arama' yaygarası kopardılar

Konya'da daha önce de bir çok kez izinsiz gösteri yaparak halkın tepkisiyle karşılaşan Kuytulcular, bugün 50 kişilik grupla izinsiz yürüş yapmak istedi. Görevini yapan polise mukavemet gösteren şahıslardan 23'ü gözaltına alındı

Konya'da izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak isteyen Kuytulcular polisle karşı karşıya geldi. Göstericiler daha önce olduğu gibi polisi kışkırtarak müdahaleye zorlarken, olayda polise mukavemet gösteren 23 kişi gözaltına alındı.

KADINLARI ÖN PLANA SÜRDÜLER

Daha önce de Adana ve Konya'da yaptıkları provokatif hareketlerle polisi kışkırtarak müdahaleye zorlayan Kuytulcular, bugün 50 kişilik grupla Konya Nalçacı Caddesi'nde sözde Furkan lideri Alparslan Kuytul için izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine kadınların da aralarında bulunduğu grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Sözde liderleri Alparslan Kuytul atkılarıyla sloganlar atarak yürüyüş yapmak isteyen gruba yürüyüşün izinsiz olduğundan dolayı polis ekipleri engel olmak istedi, Kuytulcular grubu izinsiz yürüyüşlerine polis müdahalesini önlemek için her zaman olduğu gibi kadınları ön plana sürdü.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerine karşı mukavemet gösteren 23 şahıs görevli memura mukavemet, 2911 Sayılı Toplantı/Gösteri Özgürlüğü Kanununa Muhalefet ve Kişisel verileri izinsiz olarak kaydetme ve yayma suçundan gözaltına alındı.

Emniyete götürülen 23 şahsın işlemleri devam ederken, yarın hakim karşısına çıkarılacakları öğrenildi.

EYLEMDE FETÖ KOKUSU

Halkı provoke etmek isteyen Kuytulcunun üzerinde FETÖ vari mesaj içeren 'tomorrow' yazılı tişört dikkat çekti.

'ÇIPLAK ARAMA' YALANI

Sosyal medyada emniyeti ve polis teşkilatını hedef alan paylaşımlar yapılırken, organize bir şekilde yapılan paylaşımlarda, Kuytulcu kadınlara 'çıplak arama' yapıldığına dair çirkin iddialarda da bulunuldu. FETÖ üyesi kadınlarla ilgili de benzer iddialarda bulunulmuştu.

Konya Emniyeti Kuytulcuların sosyal medyada yaydığı 'çıplak arama' iddialarını ise kesin bir dille yalanladı.

KONYA EMNİYETİNİ HEDEF ALDILAR

Öte yandan sosyal medya paylaşımlarıyla Konya'daki olayı geniş çaplı bir provokasyona dönüştürmeye çalışan Kuytulcular dikkat çekti. Çok sayıda gözaltı olduğunu iddia eden Kuytulcular Konya Emniyetini hedefe aldı.

2.jpg4.jpg1.jpg3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum