Konya'da Kovid-19 nedeniyle vefat eden gençler için Merve Mercan parkına fidan dikildi

Konya'da Kovid-19 nedeniyle vefat eden gençler için Merve Mercan parkına fidan dikildi

Konya’da Kovid-19 nedeniyle vefat eden Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Mercan adına öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi kampüsüne kazandırılan parka ilk fidanlar dikildi. Cumhuriyet Savcısı Beyza Sultan Boyalı ve SÜ öğrencisi Batuhan Akyavaş da unutulmadı

Konya’da korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden tıp fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan adına öğrencisi olduğu Selçuk Üniversitesi kampüsüne kazandırılacak olan parka ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Koronavirüs sebebiyle genç yaşlarında vefat eden Doktor adayı Merve Mercan, Cumhuriyet Savcısı Beyza Sultan Boyalı ve Selçuk Üniversitesi Öğrencisi Batuhan Akyavaş’ın anısını yaşatmak adına gençlerimizle birlikte fidan diktik. Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun" dedi.

Resim

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Merve Mercan, Temmuz ayında korona virüse yakalanarak tedavi altına alındı. 45 gün tedavi altında tutulan ve 40 gün yoğun bakımda kalan Mercan, 10 Eylül’de hayatını kaybetti.

Resim

Selçuklu Belediyesi tarafından Merve Mercan adına Selçuk Üniversitesi kampüsüne kazandırılacak parkın ilk fidan dikimi programı yapıldı. Etkinlikte parkta Merve Mercan ve öğretim elemanlarının adlarına fidan dikildi. 

Resim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, SÜ Kampüs Camisi ve rektörlük binası arasında yapılacak olan park alanında yapılan programda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, "Atatürk ve onunla birlikte silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. 102 yıl önce başlatılan bir zaferin gençlere armağan edilmiş olmasının heyecanını bizler de bugün sizlerle yaşıyoruz. Bu anlamlı günde istedik ki genç arkadaşlarımızla salgın sürecinde hayatını kaybetmiş, bu ülke için çalışan, emek veren genç arkadaşımız Merve Mercan’ın adının verileceği parkı hem ziyaret edelim hem de hayat bulacak fidanları dikelim arzusuyla buradayız" dedi. 

Resim

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, "SÜ kampüs alanında başladığımız Merve Mercan Parkının ilk fidan dikim etkinliğini genel başkan yardımcımız ile birlikte yapmış olacağız. 19 Mayıs için Merve Mercan anısına burada güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olacağız. Korona virüs sürecinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Merve Mercan genç bir kardeşimizdi, tıp öğrencisiydi. SÜ’de öğrenim görüyordu. Bizim için çok büyük kayıp” dedi. 

Resim

Konuşmaların ardından katılımcılar, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden üniversite öğrenci ve öğretim elemanlarının isimlerinin verildiği fidanları dikti. 

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.