Konya'da koronavirüs kâbusu bir türlü bitmiyor! Mahalle karantinaya alındı

Konya'da koronavirüs kâbusu bir türlü bitmiyor! Mahalle karantinaya alındı

Konya'nın Ilgın ilçesi Eldeş Mahallesi koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Filyasyon ekiplerinin testleri pozitif çıkanların temasa geçtiği kişileri tespit etmek için aileleri tek tek ziyaret ederek çalışma yapıyor.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Eldeş Mahallesinde yapılan testlerde bazı vatandaşlarda Kovid-19 vakasına rastlandı. Bunun üzerine mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındı.

Nüfusu yaklaşık 450 civarında olan mahallede tespit edilen vaka sayısının ise 12 olduğu öğrenildi.

Kararın ardından jandarma ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Belediye ekipleri de mahalleye giriş ve çıkışlara alternatif olarak kullanılan yolları toprak dökerek kapattı.

Mahallede hoparlörlerden yapılan anonslarla da vatandaşlardan zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları istendi.

Öte yandan filyasyon ekiplerinin Kovid-19 testleri pozitif çıkanların temasa geçtiği kişileri tespit etmek için aileleri tek tek ziyaret ederek çalışma yaptığı belirtildi.

Beykonak Mahallesi'de karantinada

daha önce Ilgın ilçesi Beykonak Mahallesi'nde yapılan testlerde bazı vatandaşlarda Kovid-19 vakasına rastlanması nedeniyle mahalledeki 3 ev, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştı. 

Etiketler :