Konya'da kene alarmı! 4 yaşındaki çocuğun ensesine yapıştı

Konya'da kene alarmı! 4 yaşındaki çocuğun ensesine yapıştı

Kulu'nun Gökler Mahallesinde, 4 yaşındaki bir çocuğun ensesine yapışan kene, doktorlar tarafından titizlikle çıkarıldı ve incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Gökler Mahallesi'nde dikkat çeken bir olay yaşandı.

4 yaşındaki H.İ.K. adlı çocuğun ailesiyle akşam yemeği sırasında ensesini kaşımaya başlaması, ailenin dikkatini çekti. Endişelenen aile, çocuğun ensesine dikkatle baktıklarında, ensesine yapışmış bir kene keşfettiler.

ensesine-yag.jpg

Hemen harekete geçen aile, çocuklarını Kulu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada görevli doktorlar, çocuğun ensesine yapışan keneyi titizlikle çıkardılar. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çıkarılan kene laboratuvara gönderildi

Ancak, olayın ardından kenenin taşıdığı olası riskleri göz önünde bulunduran sağlık yetkilileri, keneyi daha yakından incelemek üzere laboratuvara göndermeye karar verdiler. Kenenin taşıdığı potansiyel hastalıkların tespiti ve önlenmesi için gerekli tedbirler alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.