Konya'da İsrailli delege protesto edildi: Başkan Altay salonu terk etti

Konya'da devam eden UCLG toplantısında, İsrail ile yapılan canlı bağlantı, Müslüman ülkelerin temsilcileri arasında gerginliğe yol açtı. Başkan Altay'ın liderliğinde salonu terk eden temsilciler, İsrail politikalarına karşı güçlü bir protesto gösterdi.

Konya'da düzenlenen UCLG (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler) toplantısında, İsrail ile gerçekleştirilen canlı bağlantı sonrası büyük bir gerginlik yaşandı.

Toplantıya katılan birçok Müslüman ülkenin temsilcileri, İsrail ile yapılan bağlantıya sert bir tepki göstererek salonu terk etti. Bu tepkilerin en dikkat çeken ismi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG'nin dönem başkanı olan Uğur İbrahim Altay oldu. Altay, salonu terk eden diğer temsilcilere teşekkür ederek, İsrail politikalarına karşı birlikte seslerini yükseltme kararlılığını gösterdi.

Toplantı sırasında İsrail Belediyeler Birliği'nin temsilcisi sahneye çıkmadan önce, Filistinli bir temsilci ayakta alkışlandı. Bu alkışlar, Filistin meselesine ve İsrail-Filistin çatışmasına dikkat çekmek amacıyla yapıldı.

Uğur İbrahim Altay'ın liderliğindeki bu protesto, İsrail ile olan ilişkilere ve Filistin sorununa uluslararası platformda dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.