Konya'da iki profesör açığa alındı! Tutuklanan kardeşin ifadesi ortaya çıktı

Konya'da iki profesör açığa alındı! Tutuklanan kardeşin ifadesi ortaya çıktı

Konya'da İlahiyat Fakültesinde bir profesörün tabancayla yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla mahkemece tutuklanan şahsın savunmasında, "Kendimi korumak için ateş ettim" dediği öğrenildi. Öte yandan Rektörlük iki profesörün açığa alındığını açıkladı

Konya'da gündeme düşen profesörlerin üniversitede silahlı kavgası olayında yeni bir gelişme daha yaşandı. Olay sonrası her iki profesörün de açığa alındığı duyurulurken, tutuklanan şahsın da ilk ifadesi ortaya çıktı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi bir profesörün çıkan arbedede tabancayla yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanan profesörün kardeşi İ.A.'nın, "Kendimi korumak için ateş ettim" şeklinde kendini savunduğu öğrenildi.

Olay, Salı günü akşam saatlerinde merkez Meram ilçesinde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, öğretim üyesi Prof. Dr. T.U. ile öğretim üyesi Prof. Dr. G.A. ve kardeşi İ.A. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle arbede çıktı. Arbede sırasında öğretim üyesi Prof. Dr. T.U. tabancayla bacağından vuruldu. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan T.U.'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından gözaltına alınan öğretim üyesi Prof. Dr. G.A. ile silahla yaralama olayının şüphelisi İ.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öğretim üyesi Prof. Dr. G.A. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, kardeşi İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ PROFESÖR AÇIĞA ALINDI

Olay sonrası Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Prof. Dr. T.U. ve Prof. Dr. G.A.'nın açığa alındığı, haklarında idari ve cezai soruşturma başlatıldığı bildirildi.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN TABANCAYLA ATEŞ ETTİM"

Profesörü yaralayan İ.A.'nın mahkemede verdiği ilk ifadesinde, "Ağabeyim ile karşı tarafın kavgalı olduklarını biliyordum. Sorun yaşanmasın diye okuldan almak istedim. Bu sırada okulda onunla karşılaştık. Karşı taraf bize küfür edip yumrukla saldırdı. Ben de kendimi korumak için tabancayla ateş ettim. Daha sonra okuldan ayrıldık" dediği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.