Konya'da iki işletmenin kömür yakma ısrarına İl Çevre Kurulu'ndan cevap geldi

Konya'da iki işletmenin kömür yakma ısrarına İl Çevre Kurulu'ndan cevap geldi

Konya İl Çevre Kurulu şehrin havasının temizlenmesi ve bunun sürekli hale gelmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Konya'nın iki önemli sanayi şirketinin kömür yakma başvurusu yine reddedildi.

Konya İl Çevre Kurulu, geçtiğimiz yıllarda 2 şirketin kömür yakmasının önüne geçmek için toplanarak süresiz kömür yakmanın engellenmesiyle ilgili bir karara imza atmıştı.

Alınan kararın ardından şirketin kömür yakarak enerji sağlaması engellenmişti.

Bu kararın da ardından 2 şirket yine İl Çevre Kurulu'na müracaatta bulunarak kararın iptal edilmesi için başvuru yaptı. Kurul, 5 Ağustos 2021 tarihli toplantısında yapılan müracaatı reddetti.

Kararda şu cümleler kullanıldı:

Gündem dışı olarak, Akova Süt ve Gıda Mamulleri San. ve Tic. A,Ş.'nin 02/08/2021 tarihli dilekçesinde belirtilen 24/09/2020 tarihli ve 241 karar nolu Mahalli Çevre Kumlu kararında yer alan "İlimiz Karatay İlçesi, Adana Çevre Yolu Caddesinde faaliyet gösteren Akova Süt ve Gıda Mam. San. ve Tic. A.Ş. ile Enka Süt ve Gıda Mam. San. ve Tic. A.Ş.'ne ait süt işletmeleri hakkında, Mahalli Çevre Kurulunun 03/06/2014 tarih ve 2014/02 karar nolu ve 22/12/2017 tarihli ve 227 nolu toplantılarında belirli aylarda kömür kullanımına izin verilen kararların kaldırılarak kömür kullammımn sürekli olarak yasaklanmasına ve doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi" yönündeki kararın değiştirilerek yeniden kömür kullanımına izin verilmesi yönündeki talebinin reddedilmesine, oy birliği ile karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.