Konya'da herkes mutlu: Konyaspor ligde kaldı Galatasaray şampiyon oldu

Konya'da herkes mutlu: Konyaspor ligde kaldı Galatasaray şampiyon oldu

Konyaspor, ligin son haftasında Konya'da Galatasaray'ı ağırladı. Stres dolu maçı Galatasaray farklı kazandı. Konyaspor, rakiplerinin aldığı skorlarla ligde kaldı.

Tüm Türkiye bugün gözünü Konya'ya çevirdi. Konyaspor, kendi sahasında Galatasaray'ı ağırladı. Ligde kalmayı son nefese bırakan Konyaspor'a 1 puan yetecekti. Ancak yeşil beyazlılar Galatasaray'a farklı mağlup oldu ve kulağını rakiplerinin maçlarına çevirdi.

Mağlup olan Konyaspor, Trabzonspor'un Ankaragücü'nü mağlup etmesiyle ligde kaldı. Galatasaray da şampiyonluğunu son haftada Konya'da kazandı.

Konyaspor, sahaya Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Cikalleshi onbiriyle çıktı.

GEREKSİZ YUHALAMA

Konyaspor taraftarı eski futbolcusu Abdülkerim'in ayağına top geldiğinde yuhaladı ve ıslıkladı. Bu davranış birçok kesimin tepkisini aldı.

HER POZİSYONDA YERDELER

Galatasaraylı futbolcular hemen hemen her pozisyonda kendilerini yere bıraktı. Sezon boyunca tepki çeken alışkanlığına devam eden sarı kırmızılı futbolcuların bu hareketleri hakem Tugay Kaan Numanoğlu'nun da taraf tutmasının önünü açtı. Numanoğlu, takdir hakkını Galatasaray'dan yana kullandı.

konyaspor-galatasaray-maci-2.jpg

İLK YARILARA GÖRE KONYASPOR DÜŞTÜ

Son haftanın kritik maçlarının tamamı 19.00'da başladı. İlk yarılarda alınan sonuçlar şu şekildeydi:

Trabzonspor:0-1:Ankaragücü
Hatayspor:1-0:Rizespor
Pendik:0-1:Gaziantep

GALATASARAY SAHADAN SİLDİ

Mücadelenin ilk yarısında Galatasaray, Konyaspor'u sahadan sildi. 12 şut atan Galatasaray'ın bu istatistiğine Konyaspor 2 isabetsiz şutla cevap verebildi.

91 pas yapabilen Konyaspor'un bu istatistiğine karşı ise Galatasaray 260 pas yaparak cevap verdi.

İLHAN PALUT BEKLENENİ YAPTI

Geçtiğimiz sezon Konyaspor'dan gönderilen Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, memleketinin takımı Hatayspor karşısında adeta yokları oynadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

konyaspor-galatasaray-maci-1.jpg

ANKARAGÜCÜ ATTI, YIKILDIK, TRABZON ATTI SEVİNDİK

Trabzonspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Ankaragücü, ikinci yarıda golü yiyince tribünler sevindi. Ardından Ankaragücü tekrar golü buldu ve durum 2-1 olunca tribünler tekrar yıkıldı. 87'de Trabzon golü buldu, tribünler yine coştu. Dakikalar 90+3'ü gösterdiğinde Trabzonspor 3-2 öne geçti. 90+7'de Trabzonspor, durumu 4-2'ye getirdi ve Konya'da büyük mutluluk yaşandı.

ANKARAGÜCÜ DÜŞTÜ

Ligden düşen son takım Ankaragücü oldu. Trabzonspor'a 4-2 mağlup olan sarı lacivertli takım adeta Konyaspor'u kurtarmış oldu.

super-lig-puan-durumu.jpg

ŞAMPİYON GALATASARAY

Galatasaray, ligin son maçında Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek 102 puanla şampiyon oldu. Konyaspor, 41 puanla 16. sırada ligi tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum