Konya'da Her Yaşa İtfaiye Eğitimi

Konya'da Her Yaşa İtfaiye Eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki tüm 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği teorik ve uygulamalı itfaiye eğitimleriyle çocuklara güvenli yaşam kültürü kazandırıyor. Proje kapsamında her yıl 28 bin öğrenci eğitim alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen itfaiye eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programlarda çocuklara itfaiyecilik mesleği tanıtılırken, temel yangın güvenliği konularında bilinçlenmeleri sağlanıyor.

Her gün üç seans halinde verilen eğitimlerde miniklere; yangın anında nasıl hareket etmeleri gerektiği, acil durum numaralarının doğru kullanımı, okulda ve evde güvenli yaşam kuralları ile itfaiyecilerin görevleri interaktif ve eğlenceli etkinliklerle anlatılıyor. Öğrenciler animasyonlar izleyerek, sunumlara katılarak ve uygulamalı etkinliklerle öğrendiklerini pekiştirerek keyifli vakit geçiriyor.

gg.jpg

Her Yıl 28 Bin Öğrenci Katılıyor

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Kahraman Çocuklar İtfaiyecilerle Öğreniyor” projesi kapsamında Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerindeki toplam 28 bin ilkokul 1. sınıf öğrencisi, Sancak Mahallesi’ndeki İtfaiye Eğitim Merkezi'nde misafir ediliyor.

Eğitimlere katılan minik öğrenciler, itfaiyecilerin görevlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve yangın gibi acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiklerini belirtti. Her yıl binlerce çocuğun yangın güvenliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayan bu proje, afetlere karşı hazırlıklı bireyler yetiştirilmesinde büyük rol oynuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.