Konya’da havadan karadan müdahale edilen orman yangınında son durum!

Konya'nın Hadim ilçesinde meyve bahçesinde başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın havadan ve karadan hızlı ve yoğun müdahale ile büyümeden kontrol altına alındı. Yangından 10 bin metrekare ziraat alanı ile 15 bin metrekare orman alanı etkilendi

Konya'nın Hadim ilçesinde meyve bahçesinde başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın çok sayıda ekibin hızlı müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı. Yangın tamamen sönerken alandaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Konya’da orman yangını söndürüldü

Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında Küplüce Mahallesi'nde meyve bahçesinde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleriyle Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri, iş makineleri ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Konya’da orman yangını söndürüldü

Yangına havadan müdahale için de helikopter talep edildi. Yangın söndürme çalışmalarına 2 helikopter de katıldı. Çevre köylerden de yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar oldu. Ekiplerin hızlı çalışmasıyla yangın büyümeden kontrol alınarak söndürüldü. Alanda soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Konya’da orman yangını söndürüldü

Yangın söndürme çalışmalarına Yelmez Mahallesi'nden katılan Mustafa Eski, hoparlörden yangını duyduktan sonra komşularıyla toplanıp yardıma geldiklerini belirterek, "Devletimizin ve milletimizin gücüyle yangını söndürdük. Allah bir daha göstermesin. Geçmiş olsun" diye konuştu.

Konya’da orman yangını söndürüldü

Öte yandan, yangından 10 bin metrekare ziraat alanı, 15 bin metrekare orman alanı olmak üzere yaklaşık 25 bin metrekare alanın etkilendiği bildirildi. Ormanlık alandaki yangının büyük bölümü ise örtü yangını şeklinde seyretti.

Konya’da orman yangını söndürüldü

Konya’da orman yangını söndürüldü

Konya’da orman yangını söndürüldü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.