Konya'da hava ambulansı dağlık alanda çay otu toplarken bayılan vatandaş için havalandı

Konya'da çay otu toplamak üzere dağlık alana çıkan ve burada baygınlık geçiren Ali Ünal, hava ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. 65 yaşındaki Ünal'ın bilincinin kapalı olduğu öğrenildi

Konya'da çay otu toplamak üzere dağlık alana çıkan ve burada baygınlık geçiren 65 yaşındaki Ali Ünal, hava ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 65 yaşındaki Ali Ünal, yanında bulunan kişiler ile birlikte Başlamış ile Burunsuz mahalleleri arasındaki Yıldız Dağı'nın zirvesine çay otu bitkisi toplamak üzere çıktı. Ot topladığı esnada rahatsızlanarak baygınlık geçiren Ali Ünal'ın yanındaki arkadaşları 112'yi arayarak yardım istedi. Bunun üzerine dağlık alanda baygınlık geçiren Ali Ünal'ı kurtarabilmek için harekete geçen Hüyük İlçe Jandarma Komutanlığı ve 112 sağlık ekipleri seferber oldu.

Ünal'ın baygınlık geçirdiği zirveye yakın alana ulaşım sağlayan bir yol olmaması üzerine jandarma ve sağlık ekipleri yaya olarak olay yerine intikalini sürdürürken, Konya'dan da hareket eden bir hava ambulansı dağlık alana gelerek iniş yaptı.

Jandarma ve sağlık ekiplerinin yaya olarak ulaştığı Ünal, sedye ile zorlu arazide bir süre taşınarak dağlık alana iniş yapan hava ambulansına nakledilerek, Konya'ya sevk edildi.

Dağlık alanda tansiyonunun yükselmesi sonucu baygınlık geçirdiği belirlenen Ünal'ın bilincinin kapalı olduğu ancak nefes alıp verdiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.