Konya'da hafta sonu hava nasıl? Yağmur devam edecek mi? İşte 10 - 14 Haziran hava durumu

Konya'da hafta sonu hava nasıl? Yağmur devam edecek mi? İşte 10 - 14 Haziran hava durumu

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre bugün öğlene kadar hava açık, sonrasında kuzey ilçeler başta olmak üzere yerel ve kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Peki yağışlar devam edecek mi? İşte 10 - 14 Haziran hava durumu

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 10 Haziran 2023 Cumartesi (bugün) hava parçalı bulutlu, öğle saatleri itibari ile aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklığın 1 ila 3 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Konya'nın kuzey kesimlerindeki ilçeleri Akşehir, Tuzlukçu, Yunak,Çeltik, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu'da gökgürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü'nden kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konya'nın kuzey kesimlerinde (Akşehir, Tuzlukçu, Yunak,Çeltik, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu) beklenen gökgürültülü sağanak yağışların bu akşam ilk saatlerde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KONYA 10 HAZİRAN CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Beklenen hava sıcaklığı en düşük 13 en yüksek 26 derece olacak.

konyasaatlikhavadurumu.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 10 Haziran Cumartesi (bugün) kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13 ila 26 derece, 11 Haziran Pazar günü gök gürültülü sağanak yağmurlu 14 ila 25 derece, 12 Haziran Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı 14 ila 24 derece, 13 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı 13 ila 23 derece, 14 Haziran Çarşamba günü ise yine gök gürültülü sağanak yağmurlu 13 ila 25 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhavadurumu.jpg

KONYA, AKSARAY, KARAMAN, NİĞDE 10 HAZİRAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

10 Haziran Cumartesi

11 Haziran Pazar

12 Haziran Pazartesi

13 Haziran Salı

14 Haziran Çarşamba

Memleket Konya haber
Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.