Konya'da fahiş kira artışına sıkı takip! Emniyet'ten açıklama

Konya'da fahiş kira artışına sıkı takip! Emniyet'ten açıklama

Depremden etkilenerek Konya'ya gelen vatandaşların mağduriyetini fırsat bilerek ev kiralarına fahiş zam yapan ev sahibi ve emlakçılar mercek altına alındı. Konya Emniyeti, ev kiralarına fahiş artış yapan fırsatçılara yasal işlem başlatılacağını duyurdu

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından fahiş kira artışı yapan fırsatçılara karşı çalışma başlattı. Depremden etkilenerek Konya'ya gelen vatandaşların mağduriyetini fırsat bilerek ev kiralarına fahiş zam yapan ev sahibi ve emlakçılar mercek altına alındı.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI YAPANLARA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Konya Emniyeti fahiş kira artışı ihbarları üzerine harekete geçti. İlgili birimlerce araştırma ve inceleme başlatıldığını belirten Konya Emniyeti , fahiş fiyat artışlarında bulundu tespit edilen kişi veya kişiler hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Konya il Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede vatandaşlarımızın durumundan faydalanıp, fırsatçılık yaparak bazı konut sahiplerinin ev kiralarında fahiş fiyat artışında bulunduğu ihbarları üzerine hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için ilgili birimlerimiz ve gerekli araştırma ve inceleme başlatılmıştır.

Konu ile ilgili fahiş fiyat artışlarında bulundu tespit edilen kişi veya kişiler hakkında yasal işlem başlatacaktır.

FAHİŞ FİYATA 'HAPİS CEZASI'

Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa için çalışmalara başladığını duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.