Konya'da Down Sendromlu Bireyler İçin Özel Yaşam Destek Merkezi Açıldı

Konya'da Down Sendromlu Bireyler İçin Özel Yaşam Destek Merkezi Açıldı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, engelli vatandaşlar için aile odaklı sosyal hizmet modellerinin geliştirildiğini ve Türkiye'de 417 bakım merkezinde 35 bin 881 engelli vatandaşa hizmet sağlandığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'da Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediyeler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, valilikler ve emniyet müdürlükleri gibi kurumların iş birliği içinde olmasının, sosyal hizmetlerin yerinde ve etkili bir şekilde sunulabilmesi için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bakan Göktaş, Türk toplumunun dayanışma geleneğine vurgu yaparak, farklılıkların insanları ve canlıları merhametle kapsayan derin bir irfanı yansıttığını belirtti. Farklılıkların topluma zenginlik katacağını ve yardımlaşma duygusunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Göktaş ayrıca, engelli vatandaşlar için aile odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştirdiklerini ve bu kapsamda 149 umut evi ve toplamda 417 bakım merkezinde 35,881 engelli vatandaşa hizmet verdiklerini açıkladı.

Açılış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Meryem Göka, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Uzbaş, protokol üyeleri ve aileler de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.