Konya’da Demiryolu Kenarlarına Yaklaşmayın Çağrısı! TCDD’den 15 Günlük Kritik Uyarı

Konya’da Demiryolu Kenarlarına Yaklaşmayın Çağrısı! TCDD’den 15 Günlük Kritik Uyarı

TCDD, Afyon Ali Çetinkaya–Konya hattında 6 Haziran’a kadar ilaçlama yapacak. Vatandaşlara 15 gün boyunca yaklaşmayın uyarısı geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yapılan açıklamada, 11 Mayıs 2026 ile 6 Haziran 2026 tarihleri arasında Afyon Ali Çetinkaya – Konya hattı üzerindeki gar, istasyon ve saydinglerde ilaçlama çalışması gerçekleştirileceği duyuruldu.

Demiryolu güzergahında yabancı otların temizlenmesi amacıyla yapılacak çalışmaların belirlenen program kapsamında sürdürüleceği belirtildi.

Vatandaşlara kritik uyarı yapıldı

Yetkililer, ilaçlama çalışmalarında kullanılan kimyasalların insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Bu nedenle ilaçlama yapılan bölgelerde vatandaşların tedbirli olması istendi.

Açıklamaya göre, uygulama yapılan alanlarda 15 gün boyunca şu kurallara uyulması gerekiyor:

  • Bölgeye yaklaşılmaması
  • Hayvan otlatılmaması
  • Ot hasadı yapılmaması
  • Arıcılık faaliyetlerinden kaçınılması

Konya hattı boyunca dikkat çağrısı

Özellikle demiryolu hattı çevresinde yaşayan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği vurgulanırken, yetkililer kamuoyuna “uyarılara mutlaka riayet edin” çağrısında bulundu.

İlaçlama çalışmalarının, hem demiryolu güvenliği hem de hat çevresindeki yabancı otların kontrol altına alınması amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.