Konya'da çoklu operasyon: Piyasaya süremeden yakalandılar

Konya'da çoklu operasyon: Piyasaya süremeden yakalandılar

Konya Emniyeti, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, şehir merkezinde gerçekleştirdiği operasyonlarda gümrük kaçağı sigara, tefecilik şebekelerine ağır darbe vurdu.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezinde faaliyet gösteren kaçakçılık ve tefecilik şebekelerine yönelik kapsamlı operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlar sonucunda, 7 bin 360 paket gümrük kaçağı sigara, 233 bin adet boş makaron, 481 adet elektronik sigara likiti, 31 adet cep telefonu, 242 adet elektronik sigara, 521 adet elektronik sigara yedek parçası, 130 adet TAPDK bandrolü, 100 kilogram tütün ve 1 adet sigara dolum makinesi ele geçirildi. Bu operasyonlarla birlikte, piyasa değeri 1 milyon 850 bin lira olan kaçak ürünlerin piyasaya sürülmesi engellendi.

kom.jpg

Ayrıca, tefecilik suçuna karıştığı belirlenen 2 şüpheliye yönelik de operasyonlar düzenlendi. İş yerlerinde yapılan aramalarda, 176 bin 245 TL nakit para, 1 adet pos cihazı ve 30 adet kredi kartı ele geçirildi. Şüpheliler, gözaltına alınarak adli işlem başlatıldı.

KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca, haklarında yakalama kararı bulunan ve çeşitli suçlardan aranan 3 şahsı da yakalayarak cezaevine teslim etti. Yakalanan şahıslar arasında, Vergi Usul Kanunu'na muhalefetten 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ü.Ş. ve aynı suçtan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.S. ile "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan A.B. yer aldı.

Konya Emniyeti'nin gerçekleştirdiği bu operasyonlarla, şehirdeki kaçakçılık ve tefecilik faaliyetlerine büyük bir darbe vurulduğu belirtilirken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.