Konya'da Büyükbaş kurban fiyatları belli oldu! İşte fiyatlar

Konya'da Büyükbaş kurban fiyatları belli oldu! İşte fiyatlar

Kurban bayramı yaklaşırken Konya’da kurbanlık fiyatları hayvan cinsine göre belli oldu. Erkek dana canlı kg fiyatı 25 TL, düve canlı kg fiyatı 23-24 TL, Reforma olmuş inek canlı kg fiyatı 21 TL. olarak belirlendi.

Konya’da kurbanlık fiyatlarını açıklayan Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

” Ülkemiz dünya genelinde hayatı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını ile tüm gücüyle mücadele ediyor. Salgın sürecinin başlaması ile ekonomik dengelerde değişim olduğu her sektörü olumsuz etkilediği bu dönemde, hayvancılık sektöründe yem fiyatlarının aniden artış göstermesi yetiştiricileri zor durumda bırakmıştır.

Tüm sektörler arasında en meşakkatli iş olan hayvancılıkta et ve süt geliri ile geçimini sağlayan yetiştiricilerin elde ettiği kazanç yem zamları ile minimize olmuş hatta sıfırlanmıştır” dedi. 

Yem fiyatlarına son iki ay içinde ortalama yüzde 20 oranında zam geldiğini ifade eden Karabulut: “Süt üretimi ve hayvan yetiştiriciliğinde elde ettiği kazancı yem zamlarına gitmiştir.

Bu kapsamda üretici ve yetiştiricilerimizin hayatlarını idame ettirmelerine imkân sağlayacak tedbirler acilen uygulanmalıdır. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile üreticilerimiz hayvanlarını satıp bir nebze nefes alması için kurbanlık danalarının elinde çıkarması gerekmektedir.

Kurban fiyatı konusuna gelince gerek girdi fiyatlarındaki artışlar gerekse dövizdeki kur artışları, Üretici ahırına kurbanlık dana alırken ham madde alışlarının yüksek olması gibi durumlar haliyle fiyatlara yansıyacaktır” dedi

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Karabulut’un yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açıkladığı kurbanlık fiyatları ise şu şekilde: 

1- 2 yaşını doldurmuş kurbanlık vasfı taşıyan erkek dana canlı kg fiyatı 25 TL

2- 2 yaşını doldurmuş kurbanlık vasfı taşıyan düve canlı kg fiyatı 23-24 TL

3- 2 yaş ve üzeri kurbanlık vasfı taşıyan reforma olmuş inek canlı kg fiyatı 21 TL

Etiketler :