Konya'da bir mahalleyi Ağustos'ta sel bastı! Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Konya'da bir mahalleyi Ağustos'ta sel bastı! Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Konya'nın Ilgın ilçesinde Ağustos ayında aniden bastıran yağış Yorazlar Mahallesinde su baskınlarına neden oldu. AFAD Konya, itfaiye, jandarma ve belediye ekiplerinin ortak müdahalesiyle su tahliye edildi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Konya'nın Ilgın ilçesinde Ağustos ayında aniden bastıran yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde Yorazlar Mahallesinde meydana gelen su baskınında mağdur olan vatandaşların ihbarı ile olay yerine AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun başkanlığında ekip olay yerine gitti. Su baskınına AFAD Konya, Ilgın İtfaiyesi, Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ilgın Belediye ekiplerinin yapmış olduğu ortak çalışmasında su tahliye edildi.

Resim

Su baskınına AFAD, Ilgın İtfaiyesi, Ilgın İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ilgın Belediye ekiplerinin yapmış olduğu ortak çalışmasında su tahliye edildi.

Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Resim

Konya AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Dün akşam saatlerin de Ilgın ilçesi Yorazlar mahallesinde ani yağışlar sonucu etkili olan su baskınına İl müdürümüz Yıldız TOSUN başkanlığında 2 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı,1adet 8X8 amfibik ve 4 kişilik arama kurtarma ekibimiz ile müdahale edilmiştir.

Ilgın İlçesi Yorazlar Mahallesinde ani yağışlar sonucu meydana gelen sel-su baskınında maddi hasar gören yerler için TAMP(Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında ilgili ana ve destek çözüm ortağımız olan kurumlarca AFAD koordinesin de hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.