Konya'da anlamlı maraton

Konya'da anlamlı maraton

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Otizimli Bireyler Vakfı (SOBE) ortaklığıyla düzenlenecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’ndan elde edilen gelir SOBE’ye aktarılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE) ortaklığıyla düzenlenecek 2. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’yla ilgili basın toplantısı düzenledi.

SOBE Yazır Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2023 Dünya Spor Başkenti ünvanını taşıyan Konya’nın, her anlamda oldukça güçlü bir spor altyapısına sahip olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

“Uluslararası spor müsabakalarının gerçekleştirilmesi için gerekli her türlü altyapıyı barından Konya’mız, bu potansiyelini ev sahipliği yaptığı birçok uluslararası müsabakayla ispat etti. 5. İslami Dayanışma Oyunları ve geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz Uluslararası Konya Yarı Maratonu, Konya’nın bugüne kadar ev sahipliği yaptığı organizasyonların adeta zirve noktası oldu.”

maraton5.jpg

KONYA’YA İKİ FARKLI SPOR BAŞKENTİ ÜNVANI

Spor alanında yaptıkları önemli çalışmalar ve modern spor tesisleri sayesinde Konya’ya iki farklı Spor Başkenti ünvanı kazandırdıklarının altını çizen Başkan Altay, “Küresel çaptaki en prestijli spor ünvanlarından biri olan ‘Dünya Spor Başkenti’ ünvanını almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise Madrid’den sonra ikinci şehri olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında, Konya’nın Dünya Spor Başkenti seçilmesi, hepimiz için oldukça anlamlı oldu. Şehrimize kazandırdığımız ikinci spor başkentliği ise ‘2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti Konya’ ünvanıdır. 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hemen öncesinde İslami Dayanışma Spor Federasyonu tarafından İslam Ülkeleri Spor Başkenti ilan edilen Konya’mız; bu ünvan sayesinde spordaki başarılarını taçlandırma fırsatı buldu” dedi.

maraton6.jpg

BAŞVURULAR GEÇEN YILIN İKİ KATINA ULAŞTI

Geçtiğimiz yıl ilki yoğun katılımla gerçekleşen Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nu 15 Ekim’de, yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Altay, konuşmasına şöyle devam etti:

“21 kilometre Yarı Maraton, 10 Kilometre Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak Uluslararası Konya Yarı Maratonu’na, bu yıl 15 bin sporseverin katılmasını hedefliyoruz. Başvurular geçen yılın iki katına ulaştı. 10 Ağustos tarihinde başladığımız maraton kayıtları iki gün daha devam edip 12 Ekim’de sona erecek. Küçük yaştaki çocuklarımızın maratondaki yoğun tempodan olumsuz etkilenmemesi için katılım yaşını 16 ve üzeri olarak belirledik.”

maraton7.jpg

ORGANİZASYONUN GELİRLERİ SOBE’YE AKTARILACAK

“Maraton konusunda önemli bir hususun altını çizmek istiyorum” diyen Başkan Altay, “Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu için belirlenen kayıt ücretlerinin tamamını; otizm alanında Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfı’na aktaracağız. Bu nedenle kayıt olan herkes, aynı zamanda bir SOBE gönüllüsü olacak. Gelecek yıl inşallah yarışmayı Meram DOSD ve Karatay Alzheimer Merkezi ve SOBE ile birlikte yapacağız. Ben tüm hemşehrilerimi ve sesimizin ulaştığı herkesi bu iyilik zincirinin bir halkası olmaya davet ediyor ve 15 Ekim Pazar günü maratonumuza bekliyorum” ifadelerini kullandı.

maraton4-001.jpg

KOŞU PROGRAMININ DETAYLARI

15 Ekim günü saat 7.30’da Mevlana Kültür Merkezi önünde sporcular alana giriş yapacak. Saat 8.30’da 10 Kilometre Yol Yarışı’nın startı verilecek. Saat 8.45’te 21 kilometre Yarı Maraton koşusu başlayacak. Halk Koşusu 11.30’da Kılıçarslan Meydanı’nda başlayacak. Yarışların hepsi başlanılan noktada sona erecek.

Ayrıca kayıt yaptıran yarışmacılara koşu sırasında kullanabilecekleri çeşitli eşyaların bulunduğu bir kit verilecek. Yarışma kitleri; 12, 13 ve 14 Ekim tarihlerinde, sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında Kılıçaraslan Meydanı’nda yarışmacılara dağıtılacak.

TÜM SPORSEVERLERE DESTEK DAVETİ

A Milli Futbol Takımının 15 Ekim Pazar günü akşamı Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Letonya ile karşılaşacak olmasını da değerlendiren Başkan Altay, “Daha önce şehrimizde oynanan Fransa, Hollanda ve İzlanda maçlarında ve daha pek çok maçta olduğu gibi Letonya maçında da Konya olarak Milli Takımımızı en güzel şekilde ağırlayacağız. Sporcularımızın azim ve yetenekleriyle bu zorlu maçtan da başarılı bir sonuç alacağına yürekten inanıyorum. Tüm sporseverleri milli maç için şehrimize davet ediyorum” açıklamasını yaptı.

KONYA, EURO 2032’E HAZIR

UEFA’nın 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye ve İtalya ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladığını belirten Başkan Altay, “ Konya olarak bizler de dünyanın en modern stadyumlarından biri olan Büyükşehir stadyumumuzla, otellerimiz, ulaşım olanaklarımızla bu büyük organizasyona hazırız. UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.