Konya'da 750. Vuslat Yılı Coşkusu: Bilet satışları başladı

Konya'da 750. Vuslat Yılı Coşkusu: Bilet satışları başladı

Konya'da her yıl düzenlenen Şeb-i Arus Törenleri, bu kez 750. Vuslat Yılı'nda 'Vuslat Vakti' mottosuyla özel bir anlam taşıyor. Etkinlikler, 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlâna Kültür Merkezi ve Selçuklu Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Konya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şeb-i Arus Törenleri, bu yıl özel bir anlam taşıyan 750. Vuslat Yılı münasebetiyle "Vuslat Vakti" mottosuyla gerçekleştirilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, yaptığı açıklamada, etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan program çerçevesinde düzenleneceğini belirtti.

Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonu'nda 7-17 Aralık tarihleri arasında her akşam saat 20.00'de gerçekleştirilecek olan törenler, hafta sonları olan 9, 10, 16 ve 17 Aralık tarihlerinde saat 14.00'te ek programlarla zenginleşecek.

Ayrıca, 750. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle 12 Aralık Salı ve 15 Aralık Cuma günleri Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Salonu'nda saat 20.00'de dünyaca ünlü irfâni müzik sanatçısı Alireza Ghorbani'nin konseri sanatseverleri bekliyor.

Yarar, etkinliklere katılım için biletlerin www.biletinial.com platformu üzerinden temin edilebileceğini belirtirken, 750. Vuslat Yıldönümü için hazırlanan diğer etkinliklerin detaylarının ileri bir tarihte düzenlenecek olan basın toplantısında kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.