Konya'da 42 tesisin açılış ve temel atma töreni

Konya'da 42 tesisin açılış ve temel atma töreni

Başbakan Davutoğlu: (2)- "Tüm bu teminatlara, doğal zenginliğimiz korunması için aldığımız tedbirlere rağmen, 'Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimiz yer altında kalmasını istiyoruz' derse bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele h

KONYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe'deki maden tartışmalarına ilişkin, "Tüm bu teminatlara doğal zenginliğimiz korunması için aldığımız tedbirlere rağmen, "Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimiz yer altında kalmasını istiyoruz' derse bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle birtakım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, bir takım yanlış uygulamalar içine girilirse Artvin'de de Türkiye'nin her yerinde de kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki açılış ve temel atma törenindeki konuşmasında, Cerattepe'deki madenle ilgili tartışmalara değindi.

Davutoğlu, madendeki çalışmanın kesinlikle kapalı galeri şeklinde olacağını, bugün veya yarın her ne gerekçeyle olursa olsun açık galeri uygulamasına geçilmeyeceğini belirtti.

Galeriden çıkarılacak madenin yerinde değil, taşınarak işletileceğini anlatan Başbakan Davutoğlu, galeriden çıkarılan madenin Murgul'a taşınmasının çevre dokusunun korunması amacıyla karayoluyla değil, teleferikle olacağını kaydetti.

Madenin teleferikle taşınması için, kesilen ağaçların minimum düzeyde tutulacağını ve misliyle bu ağaçların yeniden dikileceğini vurgulayan Davutoğlu, tüm bu teminatların hem Artvin'in doğal dokusunun korunmasına hem de vatandaşların endişelerine verdikleri önemi gösterdiğini bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Tüm bu teminatlara, doğal zenginliğimiz korunması için aldığımız tedbirlere rağmen, 'Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimiz yer altında kalmasını istiyoruz' derse bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle birtakım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, birtakım yanlış uygulamalar içine girilirse, Artvin'de de Türkiye'nin her yerinde de kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir. Bu çerçevede hem çevremizi koruyacağız hem de yer altı zenginliğimizi çıkararak ekonomimize katkı sağlayacağız. Herkesin de bu hukuki sürece saygı göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Hukuki sürece saygı bağlamında bugün görüşmeler yaptığını aktaran Davutoğlu, Artvinlilere seslenerek "Bunu istismar eden çevrelere hiç bir şekilde prim vermeyiniz ve Artvin'in bu anlamda en büyük teminatının bizler olduğunu unutmayınız" dedi.

- "Terörle mücadelede çok önemli kazanımlar elde ettik"

Türkiye'nin tarım ürünü itibarıyla dünyada 7. sırada bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, barajlar, göletler ve sulama tesisleri yaptıklarını, kentlerde su sorunu bırakmadıklarını kaydetti.

Göreve geldiklerin zaman ihmal edilen bölgelere çok daha fazla özen gösterdiklerine dikkat çeken Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine büyük hizmetler götürdüklerini ve buna devam edeceklerini anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bakmayın siz bir kısım nasipsizin oralarda terör estirme gayretlerine. Onlara hak ettiği cevabı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Oradaki işinde, gücünde ve kendi halinde vatanına milletine ve devletine bağlı vatandaşlarımız, o kahir ekseriyet ne olduğunun farkında. Hizmetlerimiz yaşıyor. Allahın izniyle terörden medet umanların bugünlerde verdikleri rahatsızlıklar da tamamen sona erecek. Terörle mücadelede çok önemli kazanımlar elde ettik. İnşallah kökünü de kazıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler