Konya'da '42 Bin İnci İçin Ben de Varım' projesi tanıtıldı

Konya'da '42 Bin İnci İçin Ben de Varım' projesi tanıtıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde Çevreci İşletmeler desteği ve Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları'nın katkılarıyla Konya'da gerçekleştirilecek "42 Bin İnci İçin Ben de Varım" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Konya Organize Sanayi (KOS) Bölgesi iş birliğinde Çevreci İşletmeler (ÇEVİ) desteği ve Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları'nın katkılarıyla Konya'da düzenenecek olan "42 Bin İnci İçin Ben de Varım" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Konya'daki ilköğretim öğrencilerinin çevre ve sıfır atık bilincini geliştirmeyi hedefleyen projenin tanıtım toplantısında, projede yer alan kurum temsilcileri basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” projesi tanıtıldı

Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Genel Müdürü Şamil Albayrak, 13 yıldır çocuklara doğa ve çevre bilinci ile ilgili eğitim seti ulaştırdıklarını söyleyerek, "Şu ana kadar 2 milyon çocuğa eğitim seti dağıttık. Konya'da gerçekleştireceğimiz kampanya çerçevesinde ise, Konya genelinde 42 bin çocuğa eğitim setlerinin dağıtılmasını hedefliyorum. Neden inciyi seçtik? İnci; saflığı, temizliği ve korumamız gereken çocukları temsil ediyor. Türkiye genelinde, çevreye duyarlı, 500'ün üzerinde kamu kurumu ve özel şirketle iş birliği içerisindeyiz. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan olmak üzere doğa dostu çalışmalara destek veren herkese ve tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” projesi tanıtıldı

"SIFIR ATIK BİLİNCİNİN KAZANDIRILMASINI HEDEFLEDİK"

Günümüzde iklim değişikliğinin küresel bir sorun haline geldiğini ve bu sorunla mücadelede, sıfır atık konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesinin önemli rol oynadığını dile getiren NEÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Senar Aydın ise, "Günümüzde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam ancak; hava, su, toprak, doğa ve biyoçeşitliliğin korunmasına bağlıdır. Bu yüzden yaşam tarzlarımızı sıfır atık odaklı yeniden tasarlamalıyız. Projede KOS ve ilimizde faaliyette bulunan konuya duyarlı işletmelerin desteğiyle Konya'daki tüm ilköğretim öğrencilerimize "sıfır atık" bilincinin kazandırılmasını hedefledik. Ayrıca Konya'daki gerçekleştirilecek bu sosyal sorumluluk projesi Türkiye'de; Çevreci Çocuk Yayınevi, üniversite ve sanayi iş birliği ile gerçekleştirilen ilk çalışmadır. Projenin Konya için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

“42 Bin İnci İçin Ben de Varım” projesi tanıtıldı

Sıfır atık ve çevre bilincinin öneminden bahseden KOS Su Grubu Yöneticisi Sema Özler de, böylesine kıymetli bir projede yer almaktan onur duyduklarını ifade ederek organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplantı fotoğraf çekimi ile sona erdi. Proje, 21 Eylül 2023 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.