Konya'da 22 Mart Salı günü okullar tatil mi? Açıklama geldi

Konya'da 22 Mart Salı günü okullar tatil mi? Açıklama geldi

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi mi? Öğrenci, veli ve öğretmenler 22 Mart Salı günü okullarda kar tatili var mı sorusuna yanıt ararken Konya'nın 3 ilçesinde tüm okullar tatil edildi

Konya kent merkezinde kar hafif etkili olurken, bir çok ilçede yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle öğrenci veli ve öğretmenler okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Vatandaşlar "22 Mart Salı günü okullar tatil mi?" sorusuna yanıt ararken ilk kar tatili açıklaması geldi. Konya'nın Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar 22 Mart 2022 Salı günü tatil edildi. Söz konusu ilçelerde eğitimin uzaktan yapılacağı, hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hadim ve Taşkent ilçelerimizde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 22 Mart 2022 Salı günü yüz yüze eğitime bir (1) gün ara verilmesine karar verilmiştir. Uzaktan eğitim yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Bozkır'dan da kar tatili haberi geldi

Bozkır Kaymakamlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "Bozkır ilçemizde görülen olumsuz hava şartları nedeniyle önleyici tedbir olarak ; 22 Mart 2022 Salı günü bir gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilmesine, eğitimin uzaktan yürütülmesine, hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Selçuklu, Karatay ve Meram'da okullar tatil mi?

Gün boyu kar yağışının ara ara etkili olduğu Konya kent merkezinde ise sıcaklığın hızla düşmesi ve Meteorolojinin kar yağışı uyarıları, 22 Mart Salı günü 'okullar tatil edilecek mi? sorusunu gündeme getirdi. Öğrenci ve veliler Konya'nın Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair Konya Valiliği, İlçe Hıfzısıhha Kurulları ve Milli Eğitim Müdürlüğünden bir açıklama gelmedi.

Konya'da kar tatiliyle ilgili gelişmeleri https://www.memleket.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum